ALTERNATE.nl

Volgens Alternates website was de levertijd van het door mij bestelde product 2 à 3 werkdagen. Men gaf op de website wel aan dat levering vertraging op zou kunnen leveren i.v.m. corona.

Daar heb ik zeker begrip voor, maar afgezien van de orderbevestiging ontving ik wekenlang geen enkele update. Toen ik zelf maar eens telefonisch navraag probeerde te doen, kreeg ik de volgende boodschap te horen:

"Het is momenteel erg druk. De verbinding zal worden verbroken. Probeer het later nog eens."

Ik heb het meerdere dagen achter elkaar verspreid over de dag verscheidene keren geprobeerd en kreeg telkens weer ditzelfde bericht te horen. Dan ga ik me serieus afvragen of er überhaupt iemand aanwezig is om de telefoon te beantwoorden. Pas een maand na mijn bestelling kreeg ik ineens een verzendbevestiging. De volgende dag had ik het product in huis.

Dit was de vijfde of zesde opeenvolgende keer dat ik ergens electronica bestel (allen bij verschillende webwinkels) waarvan de levertijd in de verste verte niet klopt. In alle gevallen heb ik ongeveer een maand zitten wachten, en bij de helft daarvan speelde corona nog geen rol. Dat is dan nog tot daaraan toe, maar het gebrek aan communicatie en bereikbaarheid is wat me nog het meest irriteert. En daar is het coronavirus niet verantwoordelijk voor. Omstandigheden zijn niet allesverzachtend. Ik heb inmiddels geen geduld meer met de enorme discrepanties tussen beloofde en daadwerkelijke levertijd, vooral als dit gepaard gaat met gebrekkige communicatie.

Beste,
Wij betreuren het te moeten nemen dat deze order lang op zich heeft laten wachten. Tot onze spijt worden bepaalde leveringen vanuit onze leveranciers momenteel uitgesteld vanwege het COVID-19 waardoor deze bestelling vermoedelijk vertraging heeft opgelopen. Onze oprechte excuses voor de vertraging en het ongemak.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl