AlgemeenZeer nette website zeer overzichtelijk en specs zijn zeer duidelijk.
Website reageert snel, bestelproces verloopt soepel.
Wasmachine ging defect na 3 jaar. Contact opgenomen met Coolblue en situatie uitgelegd. Waarin ik aangaf dat als ik >200 euro nu moest uitgeven ik liever direct weer een nieuwe wasmachine zou kopen van rond de €800,- Maar ik deze levensuur wel erg kort vond van dit grote merk. Medewerker vertelde mij dat iedere consument eigenlijk 8 jaar garantie had bij grote merken en dat zou dan onder 'non-conformiteit' zou kunnen vallen. mocht dit niet zo zijn en het zou aangetoond worden door de monteur dan zou Coolblue de restwaarde van 5 jaar aan mij betalen.
Ik wist dat er niets vreemd met deze wasmachine was gebeurd dus monteur laten komen. Die dus ook vast stelde dat het defect puur technisch falen was. Dikke pech.. Tevens kwam de monteur met een coulanceregeling omdat dit onderdeel veel langer mee moet gaan. Ik moest dus niet het gehele bedrag betalen maar 50%. De factuur heb ik naar Coolblue gemaild met de factuur om het bedrag naar mij over te maken. Tot mij verbazing kreeg ik een mail terug dat ik helemaal niets terug kreeg omdat er al een coulanceregeling was getroffen met de fabrikant en ze daarom ook niets zouden uitkeren aan mij.
Ik vroeg maar als het defect was ontstaan door de consument zelf, had Coolblue ook helemaal niets uitbetaald. Ze wisten bij voorbaat dat deze coulanceregeling bestaat bij (de grotere merken) en ze deze automatisch altijd al toepassen!
Coolblue betaalt dus helemaal niets uit, zowel bij goed of fout handelen.
Wel is een mooi marketingpraatje van Coolblue, daar zullen ze zeker een glimlach rond hun mond van krijgen. Maar ik als consument niet want ik moet alsnog een bedrag betalen voor iets wat geheel buiten mijn schuld defect is geraakt binnen 3 jaar.
Helaas wil Coolblue hier niet in mee gaan, maar propageren wel dat ze alles betalen wat niet het geval is. Je komt als consument dus zeer bedrogen uit en kost je uiteindelijk gewoon geld. Mocht mijn machine na 3 maanden nu weer defect gaan buiten mijn schuld kan net zo goed direct naar de fabrikant bellen.
Ik vind dit een teleurstellende ervaring, ze hadden gewoon duidelijk moeten zijn en aan moeten geven we kunnen u zoveel korting geven op een nieuwe machine of het nummer van de fabrikant voor een afspraak.
Nu is het uiteindelijk veel beloven weinig/niets geven doet een klant van Coolblue in vreugde leven....
Als klant van het eerste uur, vind ik dit een behoorlijke afknapper.