Coolblue.nl

Prima website en goede levering, maar zodra je een probleem hebt had je gehoopt ergens anders besteld te hebben.

Oven na 2,5 jaar stukgegaan. Jammer, maar had niet moeten gebeuren. De oven heeft volgens de UNETO-VNI namelijk een levensduur van 3 jaar. Zodoende is de oven ondeugdelijk en heb ik recht op kosteloze reparatie of vervanging.

Om het op te lossen telefonisch contact opgenomen met Coolblue. Na 18 minuten in de wacht te hebben gestaan geholpen door een jongeman die geen kennis van zaken had. Hij liet mij weten dat mijn beroep op een ondeugdelijk product 'lastig' is, omdat de bewijslast bij mij ligt, en dat ik daarom waarschijnlijk pech zou hebben. Ook zou er sprake zijn van verplichte voorrijkosten, iets dat niet klopt. Ook kon hij mij niet zeggen wie verantwoordelijk was voor het betalen van de factuur van de monteur.

Enfin. De monteur zou binnen 48 uur contact opnemen om een afspraak te maken. Dit gesprek duurde een verdere 18 minuten. Om een oven te laten repareren. Alsof ik niets beters te doen heb.

Na 48 uur had de monteur nog geen contact opgenomen. Ik bellen. Volgens de dame aan de lijn zou de 48 uur niet juist zijn, dit moest twee werkdagen zijn, en die termijn was nog niet verstreken. Diezelfde dag ben ik weer niet gebeld, en zou er een verzoek worden gedaan dat ik alsnog binnen een nieuwe twee werkdagen gebeld zou zijn. Er is nog niet gebeld.

Hier zijn we nu. In totaal 45 minuten gebeld om een oven te laten repareren. Wat nog kwalijker is, is dat men niet duidelijk wil zijn over wie verantwoordelijk is voor de kosten. Ik vroeg Coolblue of ze de factuur van de monteur zouden betalen als er inderdaad sprake zou zijn van een ondeugdelijk product. Deze toezegging wilde ze niet doen, ik moest eerst de factuur toesturen voor er ook maar iets gezegd kon worden.

Coolblue is niet meer wat het geweest is. Tot de levering is alles in orde, maar doe je toekomstige zelf een plezier en bestel ergens anders.

Scorekaart voor Coolblue.nl