ALTERNATE België

De besteling ging goed maar toen ik aanspraak moest maken op de wettelijke garantie liet de klantendienst het toch wel afweten. Mijn gsm kreeg ik niet terug (noch een vervanging) en werd gedwongen een gedeeltelijke terugbetaling te aanvaarden voor een belachelijk defect (opgezwollen batterij).

Mijn gsm (model van 2017) van 200Eur kreeg na 19mnd plots een opgezwollen batterij (niet-vervangbaar).

Toestel opgestuurd en mijn garantieclaim werd door hen als geldig verklaard. Volgens hun reparatie voorwaarden zijn er 3 mogelijkheden : reparatie, vervanging of terugbetaling.

4 Weken later kreeg ik bericht dat de reparateur het toestel onrepareerbaar verklaart en dat ze me het toestel niet kunnen terugsturen wegens de opgezwollen batterij.

Ik kreeg 3 mogelijkheden :
optie 1 :75% geld terug van de fabrikant op mijn rekening
optie 2 : 100% geld terug in waardebonnen (1 bon van 200Eur, niet deelbaar en slechts 1 jaar geldig)
optie 3 : nieuw toestel bij hen kopen met 200Eur korting

Dat een perfect werkend toestel wegens een opgezwollen batterij niet repareerbaar is, is sowieso al belachelijk.

Dat het risico bestond dat ik na inspectie 1 van hun voorstellen verplicht moest aannemen, stond nergens in hun reparatievoorwaarden vermeld.

Ik had ook een waardevermindering kunnen krijgen en m'n toestel terug zodat ik het elders (of zelf) kon repareren. Ik was nogal gehecht aan precies dit toestel (uit technische overwegingen, het had precies die combinatie die ik zocht en elders niet vond).

Die telefoon behoorde mij toe en ze weigerden hem terug te geven, hoe heet zoiets ook alweer? Hmmm...

Ik deed nog een voorstel om een eenzelfde showroom model (van 2017) te nemen mits nog een kleine extra korting van 20Eur maar dat was "niet interessant voor de boekhoudingsdienst".

De (korte) antwoorden van de klantendienst lieten lang op zich wachten en kwamen telkens pas na een herinneringsmail van mijnentwege. De eerste keer na 10+ dagen en de tweede keer na 15+ dagen.

Voor mij een grote fail, de klantendienst is traag, kort en niet geinteresseerd in oplossingen.

Bedankt voor jouw feedback! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… Zou je me een ordernummer kunnen doorsturen alsjeblieft? Dan kijk ik zo snel mogelijk na wat er juist is foutgelopen! Alvast heel erg bedankt!

Scorekaart voor ALTERNATE België