Megekko

Ondanks de coronacrisis en op de website aangekondigde vertragingen werden mijn Apple oordopjes (bekabeld) snel verzonden, ze waren er een dag later al. Helaas bleken ze defect te zijn, en heb ik ook mijn twijfels of het wel een nieuw/ongebruikt product was vanwege de verpakking. Vanwege het feit dat het product bij ontvangst defect is heb ik toch een "te laat ontvangen" ingevuld. Lees hieronder meer...

Zat in klein doosje, had wellicht ook in envelop gekund gezien het een klein stevig plastic doosje was, maar goed dit is wel beter.

De oordopjes die ik heb ontvangen waren niet in fase. Ik heb dit nog nooit bij in-ears meegemaakt laat staan bij Apple. Ook zaten deze in een plastic doosje, ik heb ze voorheen in een kartonnen doosje gekregen zonder plastic erin.

Hoe dan ook, deze winkel plaatst op haar website iedere dag een update over tot wanneer de garanties/email is bijgewerkt. Helaas bleek dat niet echt te kloppen aangezien ik ruim dubbel zo lang moest wachten voordat ik een RMA-nummer kreeg. Hieronder de timetable:

20 april: besteld en betaald
21 april: ontvangen, direct RMA nummer aangevraagd (dit kan niet zonder registratie op de website trouwens)
28 april: eindelijk RMA-nummer ontvangen, zelfde dag pakketje teruggestuurd (zelf betaald voor verzendkosten PostNL)
4 mei: bericht dat product ontvangen is
6 mei: bericht dat product omgeruild is
8 mei: werkende oordopjes ontvangen

De werkende oordopjes kwamen met mededeling "niet getest, omgeruild", wat het allemaal nog wat jammerder maakt dat het zo lang duurde. Een e-mail die ik tussentijds stuurde over dat ik ze echt nodig heb en of ze de nieuwe niet alvast konden sturen is genegeerd (er is niet gereageerd op dit verzoek, wel op de e-mail met een standaardtekstje dat het langer duurt allemaal, overigens ook langer dan ze op hun statuspagina melden).

18 dagen voordat ik een werkend product had omdat deze webshop het versturen van nieuwe bestellingen ver boven klantenservice prioriteert. In mijn geval ook nog eens helemaal niet goedkoper dan andere shops omdat ik zelf de verzendkosten voor het dead-on-arrival product moest betalen, bij veel andere shops hoeft dit niet.

Omdat ik de oordopjes echt nodig had voor videoconferencing heb ik uiteindelijk zelf nog andere dopjes moeten halen in een echte winkel. Deze houd ik ook, terugsturen kost namelijk nog een derde keer verzendkosten en dan heb ik liever gewoon een setje reserve deze keer.

Hoe dan ook, aan de reviews te zien zijn de meeste mensen tevreden dus dit zal wel een uitzondering zijn. De waardering voor klantenservice is laag vanwege de zeer lange termijn en ook voor de misleidende termijnen die op de statuspagina worden weergegeven, in mijn geval klopten ze in ieder geval niet.

Overigens zitten ook de nieuwste ontvangen oordopjes niet zo strak verpakt als ik van Apple gewend ben, verpakking is open geweest en er zit een beetje vuil onder de plek waar de oordopjes zaten. Ik vind het prima verder, schoongemaakt en ze doen het perfect, zaak afgehandeld, maar zal niet zo snel meer hier bestellen.

NB: deze winkel is niet telefonisch bereikbaar, voor hen die dat belangrijk vinden.

Scorekaart voor Megekko