AlgemeenNa wat onderzoek te hebben gedaan wat de beste prijs/kwaliteitsverhouding was m.b.t. de aanschaf van een goed soundbar-systeem, kwam ik uit bij Kamera Express die het vrij recente Dolby ATMOS in het assortiment had.
De keuze viel al vrij gauw op de LG SL8YG, in combinatie met de draadloze rear-speakerset LG SPK8-S (handig dat de handleidingen op de site staan!)
Direct naar de winkel gesjeesd om de set aan te schaffen. Helaas werd er niet standaard (al) een HDMI-kabel bij geleverd (wat ook niet aan Kamera ss is), dus de set thuis eerst via Bluetooth aangesloten.
Bluetooth werkte uiteindelijk (en jammer genoeg), toch minder stabiel. Het grootste euvel zat 'm in de subwoofer die continu aan en uit viel. Om dit te verhelpen is de subwoofer zoveel mogelijk omgevingsvrij van andere draadloze signalen gemaakt (denk aan het met een meter opschuiven van het draadloos internetmodem), en is de soundbar zelf nu aangesloten via HDMI (ARC). Eind goed, al goed
Beide producten samen vormen een 5.1.2 opstelling. Buiten de simulatie van een native 5.1-systeem, verspreiden twee overhead speakers extra geluid via het plafond, waarmee getracht wordt om de ultieme thuis-ervaring te creëren.
Na een paar weken ervaring moet ik zeggen dat dit uitstekend werkt. Indien je niet steeds wil schakelen tussen verschillende modussen, moet even de juiste balans vinden qua instellingen om een prima 'midden' te vinden. De LG Wi-Fi Speaker app is daarin een perfect hulpmiddel om in één oogopslag allerlei functies te bedienen die de normale bediening 'mist'. Wat het ook een stuk makkelijker maakt, want je hebt buiten de afstandsbediening van je tv (die automatisch de volumeregelaar van je soundbar overneemt) geen extra afstandsbediening meer nodig.
In de winkel werd per ongeluk het opgegeven e-mailadres met één letter verkeerd ingevoerd. Hierdoor kwam het factuur nooit aan. Werd direct opgelost na een mail met uitleg.