Informatique

Ik had een nieuwe PC nodig, en mijn keuze voor de winkel was uiteindelijk gevallen op Informatique.

De PC builder is erg beperkt. Per categorie is er een (soms grote) dropdown, die vaak niet eens volledig alfabetisch is. Hierin staan alleen maar omschrijvingen; vooral bij het geheugen kan dit erg lastig zijn. Ook blijkt het niet mogelijk om 2 verschillende soorten disks in te stellen; de "Harddisk 2" categorie heeft een lege lijst. Gelukkig is er een opmerkingen veld waar ik deze heb kunnen invullen.

Twee dagen later kreeg ik een offerte. Nadat ik akkoord ging kwam een dag later de orderbevestiging, plus een email dat ze het geheugen hadden aangepast i.v.m. compatibiliteit. Dat had ik eerlijk gezegd al tijdens de offerte verwacht. Ook opvallend: op de offerte werd voor het eerst pas vermeld dat de PC opgehaald moest worden in Berkel en Rodenrijs. Aangezien ik in het zuid-oosten van Noord Brabant woon was dat niet erg handig, maar ik ben toch verder gegaan.

Een week later kreeg ik weer een email. Ik had 1x16GB geheugen besteld, maar volgens de technische dienst was 2x8GB beter. Ik ging hier ook mee akkoord. Een bevestiging hiervan was echter wel het laatste bericht dat ik kreeg. De overige informatie moest ik zelf achterhalen.

De PC zou eerst volgens de online orderstatus pas op 12 mei klaar zijn. Dat viel tegen, maar aangezien niet alle onderdelen direct op voorraad waren was het wel logisch. Na een paar dagen verdween de geplande datum, stond er een vinkje achter de PC, maar moest ik 5 euro extra betalen (vanwege het geheugen). Ik heb toen gebeld; de PC was al klaar, en ik kon de 5 euro betalen bij afhalen. Ik had een bericht hierover verwacht; als ik niet zelf had gebeld had ik de PC waarschijnlijk pas ruim een week later kunnen ophalen (in het weekend).

Bij het ophalen (na anderhalf uur rijden) moest ik kort wachten. Na betalen van de 5 euro kreeg ik een paar minuten later de PC; ik mocht het karretje lenen om de PC naar de auto te brengen.

Uiteindelijk heeft Informatique goed werk geleverd. De PC is prima in elkaar gezet, en doet het ook prima. De communicatie is alleen erg beperkt geweest. Zo was de orderbevestiging de eerste (en enige) keer dat vermeld werd dat ik de PC moest ophalen. De rest van de website rept hier geen woord over. Ik zou dan ook graag zien dat de PC builder dit al vermeldt. Hierdoor kunnen mensen misschien toch kiezen voor een andere winkel. Ook zou het beter zijn als je een notificatie krijgt van statuswijzigingen, en deze niet zelf moet uitvinden in de online orderstatus.

Ik heb de PC zelf moeten ophalen in Berkel en Rodenrijs (125 km verderop). Dit werd pas vermeld op de orderbevestiging. https://www.informatique.nl/info/ en https://www.informatique.nl/afhalen-en-verzenden/ zeggen hier helemaal niets over, daar staat zelfs dat orders boven €150 gratis verzonden worden. Dit geldt blijkbaar niet voor PCs, maar vermeld dit dan ook.

De PC was overigens wel netjes ingepakt, en ook alle losse dozen en materialen werden meegegeven in een extra doos.

Scorekaart voor Informatique