ALTERNATE.nl

Normaalgesproken ken ik Alternate als een fijne webshop. Mijn ervaring in het Coronatijdperk is echter minder positief.

Alternate biedt in de tijd van Corona scherpe prijzen waardoor ik naar de Webshop werd gelokt. Over de periode van twee weken heb ik vier bestellingen gedaan.

Twee bestellingen waren direct op voorraad en werden volgens afspraak geleverd. Van de andere twee bestellingen werd de beschikbaarheid na bestelling gewijzigd in "Levertijd onbekend". Je hebt in mijn geval dan zo'n 750 euro aan bestellingen uitstaan waarvan je niet weet wanneer je ze ontvangt. Een product kwam elders weer op voorraad, goedkoper. Bij Alternate was de levertijd na twee weken nog altijd onbekend.

De webshop heeft het razend druk met het verwerken van alle bestellingen. Het probleem: Ze verkopen spullen die ze niet op voorraad hebben. Het gevolg is dat er enorm veel toeloop is van mensen die iets bestellen wat niet bezorgd kan worden. Andere webshops staan immers niet toe dat je bestelt op het moment dat er geen zicht is op voorraad. Het gevolg is dat half Nederland bij dezelfde webshop uitkomt.

De klantenservice kan deze drukte niet aan, en het annuleren van je bestelling is niet geautomatiseerd waardoor je het gevoel krijgt je geld (of je product) niet meer terug te zullen zien.

Contact via mail of telefoon wordt niet beantwoord. Zowel via email als telefoon krijg je een automatische reactie dat het erg druk is en dat ze rekenen op je begrip. Als klant moet je maar hopen op een goede afloop.

Tip voor de klant: bestel alleen producten waarvan ze duidelijk aangeven dat die op voorraad zijn. In mijn beleving worden die orders netjes afgehandeld.

Tip voor Alternate: geen spullen verkopen waarvan je niet weet of, wanneer en hoeveel je ervan op voorraad krijgt. Dit leidt tot overbelasting van de klantenservice en geeft consumenten het gevoel dat ze in de kou blijven staan.

Levering van producten die op voorraad zijn is conform de markt.

Telefonisch niet bereikbaar. Via mail lange tijd geen reactie. Uiteindelijk via Twitter en direct message bestelling kunnen annuleren. Geld zal nog worden teruggestort.

Zie toelichting algemene beoordeling voor mijn visie op het geheel.

Hallo Jinn!

Helaas is het momenteel zo ongekend druk, dat wij momenteel niet de service kunnen bieden die je van ons gewend bent.
Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij. Wij werken dan ook met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen.

Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl