ALTERNATE.nl

Wat kan er misgaan bij de levering van twee knipex tangen? Teveel, uitleg volgt hieronder bij het stuk over de klantenservice.

Achteraf gezien denk ik dat ik mij teveel heb laten leiden door de prijs in plaats van door eerste reviews.

Aanvulling, een en ander speelde in de eerst helft van februari 2020, er was dus nog geen sprake van drukte door de Coronacrisis. Aanvankelijk wilde ik geen review plaatsen maar omdat ik meer en meer negatieve ervaringen over Alternate hoor en lees heb ik dit alsnog gedaan.

Verzending gaat redelijk vlot.

Alternate kwam als goedkoopste naar voren in mijn zoektocht naar een tweetal knipex tangen. Ik had geen ervaring met Alternate, de reviews waren niet super maar wat kan er misgaan met de bestelling van twee knipex tangen?

De beide tangen besteld en bij aankomst bleek dat er voor één van de tangen een verkeerd model is geleverd. Het nummer op de (doorzichtige) verpakking klopte echter wel. Het lijkt er dus op dat er stickers met een verkeerd artikelnummer op een product terecht zijn gekomen.

Omdat de nummers en de tangen erg op elkaar lijken (het enige zichtbare verschil is een toevoeging aan het model nummer en de kleur) heb ik een uitgebreide melding gemaakt bij de klantenservice. Compleet met foto's van de tang, de verpakking, en links naar de verkeerd geleverde tang en een link met foto van de tang die geleverd had moeten worden. Alles zo compleet mogelijk om verdere verwarring te voorkomen.

Na een aantal dagen kreeg ik een reactie van de klantenservice dat er iets mis was gegaan, de verkeerd geleverde tang mocht ik houden en de juiste tang zou naar mij opgestuurd worden.

Een paar dagen later een nieuw pakketje van Alternate, helaas is het weer misgegaan en krijg ik een tweede exemplaar van de tang die de eerste keer goed geleverd was. Hierop heb ik weer contact gezocht met de klantenservice en toen kreeg ik de reactie dat ik dan alles maar terug moest sturen. Dat schoot bij mij in het verkeerde keelgat, ik had heel duidelijk uitgelegd wat er mis was gegaan en het leek erop dat ze er geen enkele energie in hebben gestoken om dit te controleren. De schuld werd neergelegd bij hun leverancier terwijl de stickers op de verpakking er alle schijn van hebben dat ze van Alternate zelf zijn.

Ondertussen was ik er wel klaar mee en heb ik alternate aangegeven dat ik het een erg vreemde gang van zaken vond dat ik een artikel eerst mag houden en het vervolgens alsnog terug moet sturen. Dus heb ik ze verzocht het verkeerd geleverde artikel te crediteren en de rest zo te laten. Dit werd "onder coulance" gehonoreerd omdat ik de artikelen niet terug zou willen sturen. In plaats van de hand in eigen boezem te steken krijg ik dus ook nog een sneer na.

Alle mails werden ondertekend door dezelfde persoon, dus het lijkt mij niet dat er hier verwarring is ontstaan doordat er verschillende medewerkers mee bezig zijn geweest.

Aanvankelijk werd er op de site geclaimd dat de klantenservice binnen een dag zou reageren maar dat viel nogal tegen. (Gaandeweg het proces werd er een melding op de site geplaatst dat ze erg druk waren.)

Hi!

Het spijt mij te vernemen dat je niet de service hebt gekregen die je van ons verwachtte. We willen natuurlijk wel dat je de goede tang geleverd krijgt.

Je kan eventueel een mail sturen naar klantenservice@alternate.nl (dit mag ook dezelfde mail zijn die je in eerste instantie hebt gestuurd). Dan nemen wij contact op met ons magazijn om dit te controleren.
Dit duurt momenteel wel langer dan normaal, dus helaas kunnen wij niet meteen zeggen wat er is misgegaan.

We willen je uiteraard verder helpen, indien je dit nog wenst van ons. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl