BCC

Ik moet zelf 8 dagen lang achter mijn bestelling aangaan voordat ik het uiteindelijk ontvang. Geen berichtgeving over de voortgang van de bezorging. Tevens ondermaatse communicatie vanuit BCC.

8 April
Een PC Monitor besteld in de avond. "Voor 23:00 besteld is morgen geleverd." Ik zie een mail dat het direct is afgeleverd aan DHL, te zien aan de track en tracecode. En toen bleef het stil. De 9e de hele dag die pagina van DHL zitten refreshen. de 10e maar gebeld met BCC. Een vriendelijke meneer zou me terugbellen over waarom er nog niet geleverd was. Ik wees hem op de leverbelofte van BCC die op dat moment op de website stond. Nee, ik was de uitzondering. Daarop gingen ze de slogan niet aanpassen. Ik werd niet gebeld. 's Middags zelf maar eens gebeld. Een vriendelijke dame: "Heeft u de SMS niet gehad, er is vertraging". Nee ik heb geen SMS gehad. Wat is er mis met e-mail? We gebruiken alleen SMS omdat mensen hun e-mail niet lezen...... Wij weten niet hoe het kan dat KPN de SMS niet af heeft geleverd. I moest maar tot na het paasweekend wachten.

Updates:
14 April, de dag na pasen.
Nog geen beweging in de statuspagina van DHL.
Geen woord van BCC.
Ik wacht tot morgen en dan ga ik maar weer bellen. Ik ga nergens heen...

15 April.
ik zie een statusverandering op de DHL pagina: het is verwerkt in het landelijk sorteercentrum. Het zal nu wel snel worden bezorgd. Niet nodig om BCC te bellen toch.

16 April.
Nog steeds de "gesorteerd" status. Ik ga BCC bellen.
Zojuist gebeld. Een vriendelijke dame zet me in de wacht. Daarna meldt ze me dat ik nog tot morgen 17 April 15:00 uur moet wachten. DHL kan het nog steeds afleveren. Leveren ze niet dan mag ik weer bellen. Ik wil af van de koop, maar dat kan niet....(!)
Ik ben met stomheid geslagen. Ik vraag haar of er meer klanten zijn met afleverklachten. Schoorvoetend bekend ze dat die er zijn. De afleverbelofte is inmiddels van de BCC site.

17 April 14:15
Monitor wordt eindelijk geleverd. Status op DHL pagina staat echter nog steeds op "Sorteren"......

Ik werd altijd vriendelijk te woord gestaan. Echter na mijn telefoontje werd eerst beloofd dat ik teruggebeld zou worden, wat niet gebeurde. Tevens heb ik geen SMS ontvangen. Een e-mail EN SMS was beter geweest BCC.... Ik baal ervan dat dit nu kennelijk weer over het paasweekend getild moet worden. Dat had niet gehoeven. Ik snap ook dat vanwege een paasdrukte en toestand rond Corona alles vertraagt, maar blijf dan wel goed communiceren alstublieft. DHL kan ik er niet op aanspreken want die verwijzen op hun webpagina altijd terug naar de verzendende partij. Je bent op een gegeven moment overgeleverd aan de grillen van DHL die niet levert. In de tussentijd moet je maar wachten op het moment dat DHL het pakket uiteindelijk levert, of zoekraakt zodat ze een onderzoek moeten gaan doen om te kijken waar het is gebleven. Als klant moet je dan afwachten totdat dat onderzoek gedaan is. Tot die tijd wordt je gegijzeld, want je kan niet je geld terugvragen in de tussentijd en elders een ander product bestellen. In mijn ogen had BCC best wat meer effort kunnen steken in het benaderen van DHL. De getoonde afwachtende houding van BCC is geen reclame.

E-mail met klanttevredenheidsonderzoek ontvangen van BCC. Deze naar waarheid ingevuld.
Ik hoop dat ze iets doen met de feedback. Ik vraag me af of ik nog niets terug hoor. Ik bedenk me de volgende keer voordat ik nog een product bij BCC bestel of bij een andere firma waarvan ik weet dat die DHL gebruikt voor distributie.

Scorekaart voor BCC