AlgemeenZie overige verklaringen. Maar primair is de samenvatting dat klantenservice gewoon slecht bereikbaar is bij problemen.
VerzendingNa mijn stomme fout (zie kopje klantenservice) ging verzending naar plaatselijke afhaalpunt, alwaar hij volgens mijn track & trace nooit aan is gekomen, maar volgens track & trace van Megekko + PostNLs klantenservice wel.
Totaal ben ik 3x bij het afhaalpunt geweest en heeft de Consumenten klantenservice van PostNL 2x met ze gebeld. Uit die 5x was de conclusie: Het pakketje is er nooit aangekomen. Conclusie die Zakelijke klantenservice van PostNL had: pakketje ligt er gewoon... En dat gingen ze bewijzen door niks te doen, want dan zou na een week het pakketje worden teruggestuurd, wat zou bewijzen dat hij er gewoon had gelegen. Verrassend genoeg lag hij er niet, en is het pakketje foetsie. Voor iedereen dat had toegegeven, heeft het uiteindelijk meer dan 2 weken geduurd voor ik mijn bestelling had.
Mijn account had nog mijn oude adres, wat ik pas direct na de bestelling zag. Mijn eigen stomme fout natuurlijk, maar gelukkig volgens hun voorwaarden + FAQ kan je gewoon annuleren / bestelling wijzigen voor hij verzonden is. Netjes op de enige mogelijke methode gedaan, via e-mail. Helaas bekijkt er niemand die e-mail na kantooruren, dus ondanks dat er 2 uur tussen mijn mail en daadwerkelijk verzenden zat, was er niks mee gedaan. Gelukkig uiteindelijk via PostNL app hem kunnen doorsturen naar een lokaal afhaalpunt (en zie kopje verzending voor het kwijtraak gedeelte).
Dat de verzending kwijt raakt kan gebeuren, en reken ik Megekko niet aan. Maar omdat ze alleen per e-mail bereikbaar zijn, wat gemiddeld 3-4 uur duurt voor een reactie, is de informatie lus enorm lang. Eg: Ik mail dat hij er niet is, ze mailen dat volgens hun systeem hij er wel is, en daar reageer ik vervolgens weer op. En je bent een werkdag verder. Terwijl een telefoontje dat in 5 minuten had duidelijk gemaakt. Ze zijn niet telefonisch bereikbaar, ze zijn niet via een chat bereikbaar, alleen via e-mail. En vervolgens is het ruim 1.5 week wachten tot PostNL hem kwijt verklaard, ipv gewoon een nieuwe bestelling versturen, en als de originele nog terechtkomt die retourneren.