AlgemeenAangeschaft product was defect (Dead On Arrival - DOA). Omgeruild.
Helaas niet mogelijk een retourlabel via Megekko aan te vragen plus officieel het statement dat ze verzendkosten beperkt vergoeden. (€4,nogiets terwijl verzenden via PostNL €7,25 kost).
Ook niet mogelijk een nieuw exemplaar toe te sturen voor de oude terug is, ook niet met een dergelijk overduidelijk effect én het feit dat het product DOA is.
Na omruil bleek het nieuwe exemplaar ook DOA te zijn. Wederom zelfde gedoe met zelf moeten zorgen voor verzending. Nu wel de toezegging dat mijn werkelijke verzendkosten (€14,50 totaal) vergoed worden.
Later, toen ik hierover een klacht bij Megekko heb ingediend en ze heb gewezen op hun wettelijke plichten, hebben ze pas toegezegd alsnog de volledige verzendkosten te vergoeden.
Koop word ontbonden, bedrag volledig gecrediteerd. Nieuw product (ander model) bij andere leverancier (Azerty) aangeschaft in de hoop dat de kans dat ik opnieuw een DOA krijg hier mee praktisch nul is.
Product is, integenstelling tot wat ze toe staan en adviseren (wegens ongeschikt voor verzending en kans op beschadiding), naar mij verstuurd in de product-eigen doos.
KlantenserviceZie boven.
Klantenservice is star. Zegt zelf geen verzendlabel aan te kunnen maken (waarmee ze effectief het risico op verlies of beschadiging bij de klant neerleggen, raakt het product zoek of beschadigd, zij ZIJ niet aansprakelijk.)
Daarbij geen coulance om, ook bij een 2e DOA, direct een nieuw exemplaar toe te sturen. Alles bij elkaar 2 weken vertraging op levering.
Ook het feit dat ik om mijn volledige verzendkosten retour te krijgen ze heb moeten wijzen op hun wettelijke plicht / een klacht heb moeten indienen vind ik niet OK. (Dit punt was ik eerder vergeten. Megekko gaf per email aan het met dit punt niet eens te zijn, bij dezen daarom aangepast en punt correct toegevoegd.)
Ik heb vaker bij Megekko besteld, maar zal een volgende keer eerder voor een andere partij kiezen. (Ook omdat, ook bij defect, je zelf eerst de verzendkosten moet voorschieten en bij een WKOA, de verzendkosten sowieso voor eigen rekening zijn.)