AlgemeenHet bestellen bij Azerty verloopt altijd goed. Een duidelijke website met veel op voorraad. Ook nu een prima proces. Op maandagavond een volledige PC besteld, en op dinsdag kon ik alles afhalen.
KlantenserviceNormaliter plaats ik geen reviews online bij slechte ervaringen, veel hangt af van omstandigheden en persoonlijke voorkeur waardoor dit niet altijd een eerlijke review zou opleveren. Hierover is de onvrede echter zo groot dat deze review toch geplaatst is. Bij een volgende bestelling zal toch serieus overwogen worden te bestellen bij een andere webshop en de producten te laten bezorgen.
Veelvuldig bij Azerty besteld, ondanks slechte ervaringen met RMA, omdat de optie om 's avonds laat nog de producten af te kunnen halen een groot pluspunt is; ik vind het een heel prettig gevoel om niet afhankelijk te zijn van bezorgers die onder tijdsdruk slecht met mijn bestelde spullen omgaan, waar toch een behoorlijke waarde aan vast zit.
Helaas bleek bij het assembleren van de computer dat de grafische kaart niet volledig nieuw was. Bij vorige RMA aanvragen bij Azerty slechte ervaringen gehad waardoor we hebben besloten om eerst een klacht in te dienen in plaats van direct een service aanvraag.
De reactie was ook wederom eentje waar we niet op zaten te wachten. De kaart kon omgeruild worden voor een nieuwe met een korting op het product (hetgeen een net aanbod is), maar dan moet de kaart wel binnen kantoortijden in Raalte omgeruild worden. Dit laatste vinden wij dan weer waardeloos. Het is meer dan een uur rijden en dit zou betekenen dat een van ons eerder van werk zou moeten vertrekken om een niet deugdelijk product om te kunnen ruilen, terwijl een normale RMA wel 's avonds afgeleverd of opgestuurd kan worden.
Hierop besloten de kaart te houden en te gebruiken. In het geval de kaart toch problemen krijgt nemen we wel direct contact op met de fabrikant om de garantie te claimen.