AlgemeenOver het algemeen is bestellen bij Alternate niet heel anders dan bij de meeste andere webshops. Wel merk je dat er een aantal zaken ontbreken op de website. Zo mist een goed systeem om producten te filteren. Het huidige systeem is niet echt bij de tijd en wat langzaam. Ook is er geen goede voorraadindicatie, waardoor je niet weet of meerdere stuks van iets bestellen gaat lukken.
Het gebrek aan goede productfilters valt deels omheen te werken. Het is via de PC Builder goed mogelijk om meerdere varianten van een PC in elkaar te zetten en de winnende variant in losse onderdelen te bestellen. Zo heb ik een hele PC, minus behuizing en GPU, samengesteld en besteld.
De leverindicatie die Alternate af had gegeven, is netjes gehaald. De verpakking was ook prima op orde en alle berichtgeving per e-mail helder.
Het enige puntje van kritiek is dat veel andere partijen tegenwoordig 'voor X tijd besteld, morgen in huis' hebben en daar blijft Alternate wat in achter.
Na het assembleren van het geheel met de bestaande case en GPU, bleek dat de voeding onder voldoende load na enige tijd een bijzonder hinderlijk tikkend geluid begon te maken. Dus, retourformulier aangevraagd, ingevuld, voeding in een doos gestopt met wat piepschuim korrels en opgestuurd. Het vinden van het verpakkingsmateriaal was het lastigst, want ik had de oorspronkelijke doos van Alternate niet bewaard (protip: doe dat wel). Binnen een werkdag reactie van Alternate dat de voeding ontvangen was en de dag daarna het bericht dat deze inderdaad defect was.
Er was geen vervangend exemplaar op voorraad, dus ik kreeg een goed voorstel voor een alternatief. Op eigen initiatief ben ik daar van afgeweken, omdat er een andere (iets duurdere) voeding was waar ik meer van gecharmeerd was. Verschil bijbetaald via iDeal na een betalingsverzoek per e-mail. Vijf dagen later, met dank aan sorteerfouten en foutieve afleveringen van PostNL, was de vervanging binnen.
In het verleden heb ik wel eens mindere ervaringen gehad met Alternate, maar dit viel zeker mee.