AlgemeenOrder wordt de avond voor levering zonder opgave van reden door Megekko geannuleerd. Later blijkt dat het betalings instituut dat door Megekko gebruikt wordt (Klarna) voor achteraf betaling had aangegeven dat ik geen bekende klant ben en dat het orderbedrag aan de hoge kant was zodat er voorzichtigheid geboden is. (wordt dus eigenkijk onterecht als en vermeende fraudeur weggezet)
In plaats van even contact op te nemen en mij aan te geven dat ik niet genoeg vertrouwd wordt om van de achteraf betalings optie gebruik te maken en mij een andere betalings optie aan te bieden (iDeal, rembours) annuleerd Megekko de order zonder opgaaf van reden.
Klarna geeft aan dat Megekko alleen gewaarschuwd is om voorzichtigheid te betrachten maar de factuur stond wel nog open bij hen ter betaling en Megekko geeft aan dat zij met zo'n advies van Klarna niet anders kunnen dan de order te annuleren.
Ik denk dat dit ook op een andere manier opgelost had kunnen worden maar dat hier de dozenschuiver mentaliteit duidelijk naar voren komt.
Voor mij was het zowel met Megekko als met Klarna de eerste kennismaking en tevens gelijk de laatste.
Spullen bij twee andere webshops besteld (tegen iDeal betaling) en uiteindelijk minder dan 2 euro duurder uit. Dat is het mij meer dan waard in dit geval.
Vriendelijke mevrouw van Megakko op mail gehad (telefonisch klantensupport is niet mogelijk) die mij vooral in zeer nette bewoodingen heeft geprobeert uit te leggen dat het probleem bij mijn kredietwaardigheid bij Klarna ligt en dat er vele redenen kunnen zijn waarvoor ik niet kredietwaardig geacht wordt. Vreemd want heb al 30 jaar een vlekkeloos BKR record en op zowel tweakers, Marktplaats en eBay louter positieve beoordelingen als het op betalen aankomt.
Misschien moet Megekko of het achteraf betalen niet aanbieden of een professionele partij zoeken om dit voor hun te behartigen want de manier waarop Klarna de kredietwaardigheid van potentiele klanten test is kennelijk simple profilering en geen degelijk onderzoek..
En de manier waarop Megekko de order dan zonder pardon annuleerd getuigd ook niet van klantvriendelijkeheid en meedenken.