ALTERNATE.nl

Middels de PC builder een nieuwe PC samengesteld. Hiervan was alles 'direct leverbaar', behalve de processor: '1 werkdag'. Een dag langer wachten is wat mij betreft geen probleem. Bestelling geplaatst dus. Helaas heb ik uiteindelijk een ruime week op mijn bestelling moeten wachten, na zeer slechte en moeizame communicatie met de klantenservice. Zie toelichting hieronder.

De levertijd-indicatie op de website komt niet overeen met de werkelijkheid: 1 werkdag aangegeven. Uiteindelijk is er 8 dagen tussen bestelling en levering verstreken, zonder levering van het betreffende artikel van '1 werkdag'.

Op een donderdagavond werd er een bestelling geplaatst, die voor alle leverbare artikelen al op vrijdag bezorgd zou kunnen worden. Toen er op de woensdag nog geen enkel bericht van Alternate was vernomen, besloot ik om op de website mijn orderstatus te bekijken. Bij de processor (1 werkdag leverbaar) stond nu de status: niet meer leverbaar. Dus: bellen. Ik kreeg te horen dat er nog 6 wachtenden voor mij waren. Geen tijd/zin om hierop te wachten, dus ik heb via het klantenportaal een bericht over de bestelling gestuurd. Ik heb aangegeven dat het niet leverbare artikel geschrapt mag worden en dat ik graag het restant van de bestelling zsm toegestuurd wil hebben. Hierbij ook mijn ontevredenheid over de service geuit.

Een dag later krijg ik een los bericht van de helpdesk (geen reply!) dat de processor niet leverbaar is (joh?), met de vraag hoe ik de bestelling verder wil afhandelen. Ze hebben mijn eerdere bericht kennelijk niet gezien.

Ik heb verwezen naar het ticketnummer dat ik de dag ervoor heb ingeschoten, waarna er gelukkig spoedig een verzendbevestiging + terugbetaling van het artikel volgden.

Wat ik erg jammer vind:

1. Onjuiste leverindicatie
2. Een telefooncentrale waar je makkelijk een half uur kan wachten
3. Het niet lezen van e-mails van klanten
4. Mijn voornaamste klacht over deze bestelling: er is op geen enkele manier geëxcuseerd voor het ongemak. De ticket werd afgehandeld alsof dit business as usual is.

Kwalijk om zo met je vaste klanten om te gaan. Het gemak van de pc builder en de goede ervaringen in het verleden hielden mij bij Alternate. Voor een volgende bestelling zal ik ook eens andere winkels overwegen.

Hi Achtendertig,

Wat een vervelende situatie.
Zoals je wellicht ook in onze automatische reactie hebt gelezen, is het momenteel ontzettend druk. Hierdoor kunnen we onze e-mails helaas niet binnen de aangegeven 24 uur beantwoorden. Dit verklaart ook direct de lange wachttijd aan de telefoon. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te voorzien van een antwoord of update, onze excuses dat het in dit geval niet tijdig is gelukt.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl