Kamera Express

Ja, dit is een beloonde beoordeling (i.v.m. 5 jaar garantie), maar dat betreft vooral de moeite van het schrijven, niet onderstaande inhoud.

In 2018 bij Kamera Express Eindhoven al de Fuji X-T20 aangeschaft voor/met mijn vrouw, na decennia Olympus gebruikt te hebben. De vele tests en reviews gaven echter de voorkeur aan Fuji, deels omwille van ergonomie (snel kunnen switchen tussen Auto- en specifieke standen), deels omwille van het betere aanbod kitlenzen. We hebben toen dan ook niet de standaard XC-lenzen, maar de duurdere XF18-55 en XF55-200mm erbij gekocht. Bij Olympus heb je 3 ranges, zeg basis-medium-pro, maar de medium-range beslaat alleen uit fixed focus objectieven...

Na 2 jaar plezier van de camera mistte ze nog 1 ding; haar oude grote telezoom voor buitenfotografie. Dus voor haar verjaardag ik weer naar Kamera Express.

Daar ondanks een wat drukkere vrijdagmiddag prima geholpen. Objectief XF100-400, jemig wat een bakbeest zo in de vitrine. Uitgebreid mogen testen om het zwaartepunt en de lichtsterkte (zelfs binnen verrassend goed) te beoordelen. Daarna nog een korting kunnen krijgen als trouwere klant. Ja, een webwinkel met welgeteld 1 vestiging aan de andere kant van het land was nog iets goedkoper, maar de lokale beschikbaarheid telt voor mij ook mee. Nu heb ik dit dure objectief goed kunnen proberen alvorens aan te schaffen, dat weegt ook op tegen 2x150km moeten rijden.

Keurig verpakt in de winkel.

Scorekaart voor Kamera Express