Azerty

Onlangs heb ik hier een desktop setup van ongeveer €1800 gekocht.

*Pluspunten*
+ Groot aanbod aan hardware.
+ Goede prijzen.
+ Duidelijke website.
+ Prima voorwaarden en betrouwbare zaak.
+ Prima retour process
+ Werknemers zijn zeer welwillend om te helpen (maar het loopt af en toe wel door elkaar, wat niet handig is).
+ Netjes verpakt.

*Minpunten*
- Een aantal producten hadden een langere levertijd (sommigen 2-3 werkdagen andere 10+), uiteindelijk na 14 dagen toch maar geannuleerd omdat de producten helemaal niet meer leken te komen (ook de producten met een levertijd van 2-3 werkdagen, verder wel netjes afgehandeld).
- Contact is goed mogelijk via telefoon en email, echter loopt communicatie dwars door elkaar heen. Als je via de telefoon en email contact opneemt, dan worden deze twee onafhankelijk van elkaar beantwoord (ik kreeg ook altijd nog antwoord op mail, terwijl alles bijvoorbeeld al geregeld was via de telefoon). Dat zorgt voor veel verwarring.
- Als iets niet via het standaard process loopt (bijvoorbeeld aangepaste factuur, of producten niet op voorraad), dan moet je hier echt zelf achteraan zitten. (Terugblikkende op mijn email heb ik 16 mailtjes naar Azerty gestuurd en een flink aantal telefoontjes om telkens status op te vragen om er uiteindelijk achter te komen dat ik sommige producten toch beter ergens anders kon bestellen. Dat kan écht beter.)

Conclusie: bestel je iets wat op voorraad is en geen extra communicatie vereist: top winkel, anders ben je toch een paar mailtjes verder.

De levering van de meeste producten in mijn (gesplitste) order was op tijd. Een drietal producten konden niet voldoen aan de beloofde levertijd, en één ging er zelfs meer dan 10 dagen overheen, waarna ik deze heb geannuleerd.

De producten waren allemaal zeer netjes ingepakt (bijna alles nog in cellofaan plastic), en ook voldoende beschermd.

Ik geef hier een voldoende omdat ondanks de communicatie er stroef langs elkaar heen liep, ik altijd op een nette manier te woord ben gestaan door werknemers die echt mee dachten en luisterden. Maar bij een (grote) webwinkel mag dit echt gestroomlijnder.

Scorekaart voor Azerty