ALTERNATE.nl

Disclaimer: Dit is vooral een review op de PC builder. In het verleden heb ik ook los producten besteld daar zou ik wel een uitstekend voor geven, ook op gebied van verzending en klantenservice.

In December 2019 heb ik een PC besteld via de PC-Builder tool van Alternate. De tool werkt fijn, maar niet alle producten zijn beschikbaar in de tool. Hierdoor ben je continu bezig met het aanpassen van je build. Producten die uitverkocht raken op het moment van gebruik van de tool, zorgen ervoor dat je opnieuw een keuze moet maken (terwijl ze misschien nog wel te bestellen zijn). Best wel frustrerend vooral zo rond black friday en Sinterklaas. Heb best vaak opnieuw een onderdeel moeten kiezen. Ik vind het niet erg om langer te wachten, als dit maar duidelijk wordt vermeld. Uiteindelijk moest ik alsnog langer wachten, ondanks dat ik onderdelen had besteld die op voorraad waren. Onderdelen die je wel op de webshop kan bestellen zijn soms ook niet in de tool te vinden. Hiervoor moet je de klantenservice benaderen.

Als je eenmaal een bestelling geplaatst hebt, gaat de rest gemakkelijk. Betalen gaat heel gemakkelijk met iDeal.

Een andere reden dat ik een voldoende geef is door de status van mijn bestelling. Het was voor mij niet duidelijk wanneer ik mijn bestelling kon verwachten.Het was voor mij ook onduidelijk wat de huidige status van de bouw van mijn PC was. Er was bijvoorbeeld een onderdeel niet beschikbaar, die wel beschikbaar was voor de bestelling. Ik kon alleen niet zien welk onderdeel. Ik kon ook niet zien hoe ver Alternate was in het bouwproces. Er stond ten alle tijden wordt afgehandeld. De status kon ik alleen achterhalen via de klantenservice en dat vind ik jammer. Ik denk dat het bij de klantenservice ook iets rustiger wordt als de status van PC builder bestellingen duidelijker worden weergegeven.

Heb geen klachten over de verzending. Mijn nieuwe PC is netjes verpakt geleverd. De verpakkingen en handleidingen van de onderdelen werden in een aparte verpakking meegeleverd. Er zaten ook geen beschadigingen op mijn PC en hij werkt tot zover perfect.

Gezien dat het rond een drukke periode was, vind ik dat de klantenservice snel en goed reageerde op mijn vragen. Ze gaven mij de antwoorden die ik zocht en hielpen mij goed.

Hoi Darkhaump,

Bedankt voor je feedback! We zetten dit door naar de betreffende afdeling, zij gaan hiermee aan de slag.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl