Coolblue.nl

In eerste instantie wilde ik enkel een wasdroger kopen, maar hier had ik wat vragen over. Niet alleen keurig geholpen door de telefonisch medewerker, maar echt enthausiast en precies de info gekregen die ik zocht. Ik wijfelde nog om een Tweedekans Ecovacs Deebot 605 te kopen. Eerste probleem waar ik tegenaan liep, was dat ik geen betaalmogelijkheid gekregen had, en dat de droger pas geleverd zou worden als ik betaald had. Gebeld, en een betaalverzoek gekregen.
Toen besloten toch die Tweedekans robotstofzuiger te kopen, gebeld of dat samen afgeleverd kon worden, betaalverzoek gekregen. Wel meermaals dus bijna 'n uur aan de telefoon gezeten vanwege de lange wachttijden.

Drie keer kreeg ik in eerste instantie een andere tijd door: er was afgesproken dat ze tussen 1 en 5 zouden komen, en ik de ochtend van levering te horen zou krijgen hoe laat precies. Ik kreeg door dat ze tussen 1 en 2 zouden komen. Om half 12 krijg ik een berichtje "we zijn over 30 minuten bij je". Dat is niet tussen 1 en 2. Uiteindelijk waren ze er om kwart voor 2. Installatie ging verder prima.

Nadat ik de doos van de robotstofzuiger open gemaakt had, bleek dit op veel punten fout te zijn:
* verkeerd model
* de afstandsbediening ontbrak
* het apparaat was stuk
* er zat een reparatieverzoek van de vorige eigenaar bij (met naam en mailadres).

Toen ik belde om dit door te geven was het uiteraard excuses, en of ik hem terug wilde sturen. Ik zou een nieuwe krijgen zodra ze hem ontvangen hadden. Omdat ik geen printer heb, kon ik het retourlabel niet printen, maar dat zou geen probleem zijn, zolang ik het juiste adres maar op de doos zou zetten.

Vrijdag verstuurd, dinsdag via Twitter contact opgenomen omdat ik nog niks gehoord had, of ik nog 'n dag, max 2 wilde wachten. Twee dagen later had ik nog steeds niks gehoord, gebeld. Pakje was ontvangen, ze gingen het oppakken. Halve dag later krijg ik een mail: we betalen u het geld terug. Pardon? Ik heb afgesproken dat ik het juiste product toegestuurd zou krijgen.

Weer bellen, ow sorry, ik zie het ja. Ik kan u een ander Tweedekansproduct aanbieden, maar die is wel duurder dan degene die u had? U zegt? Nee, ik heb een koopovereenkomst voor dít product, tegen déze prijs. Dat u mij eerst de verkeerde stuurt, is niet mijn fout. Ik wil gewoon het door mij gekochte product, tegen de afgesproken prijs. Ze ging nogmaals overleggen maar uiteindelijk werd toegezegd dat ik de robotstofzuiger tegen de afgesproken prijs zou krijgen en deze is bezorgd via Postnl. Deze bezorging ging ook niet vlekkeloos: ik was thuis en ze hebben hem bij de buren bezorgd, maar dat kan ik CoolBlue niet helemaal aanrekenen.

Uitgepakt, en ook hier blijkt wat te ontbreken, nl. het papierwerk (handleiding enzo). Gelukkig kan ik die downloaden, maar ik vind het wel prettig als ik 'n papieren handleiding heb, dus dat is jammer.

Omdat uiteindelijk alles, met heel veel moeite en extra belkosten nog goed gekomen is, krijgen ze overal 'n nipte voldoende, maar omdat dit de 2e keer is dat het mis gaat, begin ik steeds meer te neigen om CoolBlue te mijden.

Scorekaart voor Coolblue.nl