Coolblue.nl

Had eerst een LG OLED besteld, maar deze viel voor de prijs tegen (€1500) en had er dus meer van verwacht. Na contact gehad te hebben met de klantenservice, boden ze aan hem terug te nemen en heb ik een Sony 4K HDR LCD tv gekocht, bewust een tweedekans gekozen dit keer ook al waren ze die toch wel vrij snel kwijt geraakt.

Ik ken persoonlijk geen winkel (zowel webshop als fysiek) die zo'n goede service biedt als Coolblue. Het klopt dat ze zelden de goedkoopste zijn, maar bij Coolblue kan je dus in feite gewoon je tv uitproberen thuis en deze zelfs retourneren als hij gewoon in nieuwstaat blijft. In mijn geval heb ik daar dus ook een keer gebruik van gemaakt en nergens werd moeilijk over gedaan.

Het mag gezegd worden: een dikke pluim voor het op deze manier onderscheiden i.p.v. alleen maar voor de laagste prijs vechten. Ik hoef niet net die paar tientjes te besparen als ik de geruststelling heb dat ik wat er ook is (garantie/bevalt niet/etc) bij ze aan kan kloppen en dat er naar je geluisterd wordt, meegedacht wordt in oplossingen én overal heel goed van op de hoogte wordt gehouden.

In totaal heb ik 3x met Coolblue's eigen bezorgdienst te maken gehad: het bezorgen van de LG OLED, het ophalen van de LG OLED en het bezorgen van de Sony LCD.

Toevallig alle drie de keren een andere chauffeur/bezorger, maar in alle gevallen ontzettend vriendelijk en servicegericht. Bij bezorging vroegen ze allebei waar ze de tv mochten neerzetten, meehelpen met tillen hoefde ik niet te doen. Ondanks dat er "tot de drempel" bezorging omschreven stond, werd hij netjes in mijn keuken neergezet.

Ook opvallend: alle drie de keren wisten ze direct het adres te vinden. Ik woon namelijk in een straat waar ook een plantsoen van is, zelfde naam behalve het achterste deel dus en ze liggen ook nog eens direct om de hoek van elkaar. Het is mij dus niet vreemd om naar de andere straat te moeten lopen omdat PostNL/DHL/etc. zegt dat mijn pakketje bezorgd is, maar ze niet bij mij hebben aangebeld. De laatste bezorger had zich wel in het huisnummer vergist en keek daarom wel even om de hoek van de straat, maar zag dat hij niet daar moest zijn o.b.v. straatnaam. Toen ik hem wenkte (ik zag de Coolblue bus toevallig aankomen), legde hij het uit waarop hij het adreslabel controleerde en zag dat hij het verkeerd in zijn hoofd had zitten. Uiteindelijk dus wel goed op de straat gelet en bij mij aangekomen ook nog dubbelchecken of hij wel echt bij mij de tv moest bezorgen. Je kan duidelijk zien dat ze geïnvesteerd hebben in goede medewerkers voor hun eigen bezorgdienst, die niet een pakketje willen dumpen, maar zelf ook graag goede service bieden. Het stelt mij ook gerust dat ze zaken dubbelchecken, zo zie ik het niet snel gebeuren dat een groot Coolblue pakket in de verkeerde straat eindigt, dit zoals gezegd i.t.t. gemiddeld 1 op de 5 pakketjes van de standaard bezorgdiensten.

Dan de tv: natuurlijk niet in een mooie Coolblue doos ingepakt, maar in zijn eigen doos bezorgd. De Sony tweedekans zag er inderdaad opengemaakt uit, maar had ook een blauw sticker "gecontroleerd" erop en inderdaad: tuurlijk zag ik dat hij al een keer door iemand uitgepakt was, maar hij was zonder vingerafdrukken op het scherm terug ingepakt en alles was compleet en perfecte nieuwstaat.

En ik zou bijna vergeten dat ze hun eigen order tracking systeem hebben (of ingekocht, maar dat maakt niet uit) waarbij je een geplande datum ziet staan en in het geval van de Sony had ik een aantal dagen later laten leveren omdat ik per se zelf thuis wou zijn om de tv in ontvangst te nemen. Op de dag van bestelling (dinsdag) kreeg ik te horen dat het op vrijdag bezorgd zou worden en dat ik donderdag op vrijdag nacht een verzendbevestiging zou krijgen met een tijdvak iets later die nacht. Dat tijdvak klopt ook en werd zelfs iets vroeger dan gepland, maar kreeg ook supernetjes een sms een half uur van tevoren. Uiteindelijk waren ze er geloof ik 35 minuten na de sms, dus perfect gewoon.

Omdat ik twijfelde over het retourneren van de LG OLED, vanwege het formaat, maar ook de eventuele financiële gevolgen, heb ik eerst contact met Coolblue opgezocht. Ik heb meerdere medewerkers via de mail gesproken, telkens met hele snelle reacties en allemaal meedenkend.

Scorekaart voor Coolblue.nl