Azerty

Geen probleem met de webshop. Kon als Nederlander die in Belgie woont mijn BE huisadres ingeven en nog steeds met Ideal betalen wat bij andere webshops nog wel een probleem kan zijn.

Op vrijdag 29 november besteld met mijn BE huisadres als factuuradres en als verzendadres een afhaalpunt in Maastricht (NL). Werd door Azerty diezelfde avond verzonden. Via mail info gekregen dat pakket vertraagd was hetgeen me met Black Friday niet abnormaal leek.

Dinsdag 3 december bij het afhaalpunt geinformeerd (ondanks geen bericht van Post.nl dat het afgeleverd was) maar er was niks binnengekomen.

Woensdag 4 december met Post.nl gebeld waarbij bleek dat het pakket ergens in Belgie rondzwierf wat me alleen logisch lijkt als er naast het adres van het NL afhaalpunt ook mijn BE huisadres op de doos stond. Echter geen briefje van een Post.nl bezorger in de brievenbus gevonden dus het lijkt erop dat het niet op mijn BE huisadres is aangeboden.

Donderdag 5 december een mail naar de Azerty klantenservice gestuurd met de vraag of ze konden navragen bij post.nl wat er aan de hand is. Nooit een antwoord op gehad.

Vrijdag 6 december bleek het pakket retour ontvangen te te zijn door Azerty in Raalte. Met de klantenservice gebeld en bovenstaand verhaal gedeeltelijk verteld. Ik bood nog aan om naar een NL adres van een broer van mij te versturen maar volgens de jongeman zou het met een iets andere verzendcode toch moeten lukken.

Niks gehoord van Azerty dus woensdag 11 december om 8 uur 's morgen een mail verstuurd met "Ik heb tot op heden nog geen Email met een trackcode gezien en ook geen mail dat dit pakket niet verzonden zou kunnen worden met de NL/BE adrescombinatie die ik opgegeven heb". Ik zag later op de avond dat ik een telefoontje van de Azerty klantservice om 19.30 gemist had.

Donderdagmorgen 12 december rond 10 uur zelf naar de Azerty klantservice gebeld, weer uitgelegd en hun voorzien van het NL huisadres van een van mijn broers. Voor de zekerheid ook naar even gemaild. Ze hadden telefonisch teogezegd ook een track en trace nummer te mailen.

Vrijdag 13 december (hmmm vrijdag de 13e..... ;) ) nog geen mail gezien met een Track en Trace nummer dus maar deze shopreview geschreven. Ik heb ze nog maar eens gemaild met een link naar deze shopreview.
Vroeg in de middag een telefoontje van mijn broer gekregen dat het pakket binnen was gekomen op zijn NL huisadres. Had Azerty gisteren een track en trace nummer gemaild was deze shopreview er niet geweest.

Wachtijden waren redelijk beperkt en er wordt naar je geluisterd maar het pakket is al 2 weken onderweg en ligt dus alweer 1 week bij hun in het magazijn zonder inspanning van Azerty om het alsnog snel bij de klant te krijgen. Lijkt erop of er geen proces is ingericht om dit snel af te handelen.

Scorekaart voor Azerty