AlgemeenZie het kopje klantenservice. Het betreft een ervaring met de klantenservice van GetLoud waar het een en ander mis is gegaan. Product: Skullcandy Crusher Wireless.
VerzendingLevering was destijds geen probleem.
KlantenserviceNovember 2018 heb ik de Skullcandy Crusher wireless besteld bij GetLoud. Overtuigd dat Skullcandy een zeer degelijk product levert voor een schappelijke prijs, na het vierjarige intensieve gebruik van de Skullcandy Crusher (de voorloper van de wireless). Met deze reden heb ik destijds de nieuwe Crusher wireless aangeschaft bij GetLoud.
Na nog geen jaar, rond begin oktober 2019, breekt een van de scharnieren van de headphone. Nu vragen jij en natuurlijk ook de medewerker van GetLoud zich af of dit door mijn toedoen is gebeurd of door een fout in het productieproces. Zoals altijd duik ik het internet op, om te kijken of er meerdere mensen zijn met dezelfde ervaring en hetzelfde defect. Het blijkt inderdaad een vaker voorkomend defect te wezen. Ik weet van mezelf, dat ik uiterst zorgvuldig om ga met waardevolle spullen. Ook in dit geval heb ik de headphone niet laten vallen of ben ik er hardhandig mee omgegaan. Bovendien heb ik hem ten allen tijden in het beschermhoes gedaan indien ik de headphone niet op of om had. Om die reden besloot ik dan ook om GetLoud hun klantenservice te bellen en om raad te vragen.
Tijdens het telefonisch contact hoor ik van de medewerker dat hij vaker dit probleem voorbij heeft horen komen. Het enige wat ik hoef te doen is foto’s maken van de headphone en deze met toelichting opsturen via de mail. Zij zullen vervolgens met Skullcandy contact opnemen om te kijken wat er geregeld kan worden. Top denk ik! Direct stuur ik de mail.
Nog geen dag later krijg ik te horen dat de foto’s doen blijken dat de headphone waarschijnlijk ‘’ongemerkt in de verdrukking is gekomen’’. ‘’Net als een scherm van een mobiele telefoon waar een barst in is gekomen, valt dit ook niet onder garantie.’’ Vriendelijke groet!
Naast het feit dat dit twee hele verschillende verhalen van de medewerkers van GetLoud zijn, is het simpelweg heel gemakkelijk voor iemand om het onder breuk of schade te classificeren en daarmee niet meer van garantie te spreken. Je mag er als klant van uitgaan, dat bij normaal gebruik het product 2 jaar meegaat. Op de ACM ConsuWijzer staat het volgende: “Als een product niet goed (ondeugdelijk) is, is de verkoper daar verantwoordelijk voor. Ga daarom altijd eerst terug naar de winkel. De verkoper moet het probleem voor u oplossen of de fabrikant inschakelen.’
Ze hebben géén mail gestuurd naar Skullcandy met de vraag of zij hier iets aan kunnen doen en of het een terugkerend probleem is. Aangezien ik 4 jaar lang de voorloper van dit model zonder enige problemen heb kunnen gebruiken ben ik er dan ook van overtuigd dat dit niet door slechts mijn toedoen heeft kunnen plaatsvinden. De mail die ik terug heb gekregen is dan ook puur om de minder doortastende klanten af te danken. Als 80% na het krijgen van zo’n mail geen verdere acties onderneemt scheelt dat hen ook weer werk!
ACM ConsuWijzer zegt het volgende: “Soms wordt uw klacht sneller opgelost als u zelf de afspraak maakt met de fabrikant. De verkoper kan u dan aanraden om zelf contact met de fabrikant op te nemen. U hoeft dat echter niet te doen. De verkoper blijft verantwoordelijk.”
Ik besluit een warranty claim in te dienen bij Skullcandy zelf aangezien ik door het horen en lezen van andermans ervaringen weet dat zij over een uitstekende klantenservice beschikken. Binnen twee weken is het probleem door Skullcandy zelf verholpen na vlekkeloos klantcontact.
De reden dat ik deze ervaring deel op Tweakers, is omdat andere klanten moeten weten dat er veel meer haalbaar is dan men in de eerste instantie denkt. Laat je niet door een dergelijke mail afschrikken. Het is puur hun beleid om eerst dit te proberen. Ze hebben altijd meer mogelijkheden achter de hand. Ik heb echter besloten om direct met Skullcandy in zee te gaan. Ik geef om deze reden dan ook spijtig genoeg een slechte beoordeling.
Brutalen hebben de halve wereld!