MediaMarkt

Waardeloze service. Ik bestel hier nooit meer wat. Eigenlijk om dezelfde reden als veel van dezelfde reviews: Duur product besteld waarvan aangegeven dat het op voorraad was. Echter volgende dag niet in huis. Dag erna ook niet. Geen notificatie van gehad.

Vervolgens kreeg ik na 3 dagen een mail dat het product niet meer op voorraad is en pas over een week leverbaar. Ik dien daar vervolgens een klacht over in en vraag of ze eventueel een ander soortgelijk product kunnen aanbieden of iets anders voor me kunnen betekenen. Tegelijk zie ik overigens op hun website dat het product op dat moment weer op voorraad zou moeten zijn.

Als reactie op mijn klacht kreeg ik een automatisch gegenereerd mailtje dat ze de bestelling hebben geannuleerd. Schijnbaar willen ze me dus liever niet als klant hebben.

Ik bel vervolgens de klantenservice weer: excuses, maar het enige wat ze kan doen is het product opnieuw bestellen, maar dan is het er op zijn vroegst pas over 3 weken. Ze geeft toe dat aangegeven voorraad op de website wel vaker niet overeenkomt met de daadwerkelijke voorraad. Zeker rond periodes als Black Friday. Dan hebben ze niet genoeg capaciteit schijnbaar en worden er 'foutjes' gemaakt. Begin dan niet aan zo'n campagne denk ik dan... adverteer dan met een realistische levertijd denk ik dan...

Geen enkele coulance of andere oplossing (zoals een soorgelijk artikel wat wel op voorraad is aanbieden) geboden. Ik heb het product (ging om een volautomaat koffiemachine van een behoorlijk bedrag) nu maar bij Coolblue besteld, nadat ik bij Coolblue voor de zekerheid telefonisch heb gechecked of hij bij hun wel echt op voorraad is (dat werd me verzekerd).

Weliswaar was hij daar wat duurder, maar bij Mediamarkt spendeer ik geen cent meer, zeker gezien ik een jaar eerder ook al leveringsproblemen heb gehad bij ze met een koelkast. Ook toen ging het ook echt om een fout in hun voorraadsysteem en niet om een vertraagde levering vanwege drukte bij de koeriersdienst.

Als je zeker wilt weten dat je iets geleverd wilt krijgen en dat je een goede service ontvangt wanneer er iets niet goed gaat bij een bestelling, bestel dan dus niet bij Mediamarkt.

Scorekaart voor MediaMarkt