AlgemeenAankoop: custom game pc (Ryzen 3600 - RX 5700 XT)
Als verjaardagscadeau wou ik mezelf trakteren op een nieuwe game pc.
In het verleden spendeerde ik uren aan het afschuimen van de verschillende websites om elk component aan de meest voordelige prijs te kunnen kopen. Daarna was ik nog eens uren bezig met het zelf assembleren van de pc en alle frustraties die daarbij komen kijken.
Deze keer stelde ik op Tweakers eerst mijn wenslijst op. Op die manier kreeg ik een eenvoudig overzicht van de beste prijzen per component. Daaruit bleek dat Azerty voor zo goed als alle componenten de meest voordelige prijzen aanbood. En inderdaad, bij het opmaken van mijn verlanglijstje bij Azerty bleek de totaalprijs slecht enkele euro’s af te wijken van mijn wenslijst op Tweakers. Bovendien bleken alle componenten op voorraad en onmiddellijk leverbaar. Alles dan maar in een keer bestellen bij Azerty was het plan!
Ondertussen zag ik echter ook een mogelijkheid tot pc-assemblage door de specialisten bij Azerty. Slechts 79 € voor een volledige assemblage waarbij alle componenten getest worden. Dat zou mezelf weer een groot deel tijd en frustraties besparen. Lang moest ik niet nadenken om pc-assemblage aan te vinken op de bestellijst.
Op vrijdag 1 november plaatste ik uiteindelijk mijn bestelling. De betaling verliep via MultiSafepay. Deze betaalmethode was mij onbekend, maar na wat opzoekwerk op Google heb ik het bedrag probleemloos op deze manier overgemaakt.
Daarna was het enkel spannend afwachten...
Hoewel de betaling enkele werkdagen in beslag kon nemen kreeg ik op maandag 4 november al bevestiging dat Azerty met de assemblage van start was gegaan. Daarbij werd ook vriendelijk vermeld dat de door mij gekozen samenstelling geen problemen zou opleveren.
Met een voorspelde wachttijd van 2 à 3 werkdagen verwachtte ik dat de assemblage voor het einde van de week afgerond zou zijn. Helaas heb ik gedurende de week niets meer vernomen, maar ik had er alle vertrouwen in dat het niet al te lang meer zou duren.
Op de ochtend van maandag 11 november ontving ik dan het verlossende mailtje met de boodschap dat mijn pc verzonden werd en dat ik ‘m de dag nadien al aan huis mocht verwachten. PostNL was ook nu weer stipt en om 16h stonden ze met mijn nieuwe game pc aan de deur.
Zoals beloofd werd de pc met de grootste zorg verpakt. Ook de dozen van alle componenten zaten netjes samen bij de pc. Daarna was het enkel nog uitpakken, inpluggen en gamen!
De pc werkte perfect vanaf de eerste opstart!
Ik ben zeer tevreden met mijn beslissing om voor Azerty te kiezen. De lage prijzen, uitstekende service en vooral hun professionele assemblage. Het gezegde “Wat je zelf doet, doe je meestal beter” gaat hier niet op 😉