AlgemeenMet een webshop passeer ik toch het liefst eerst 'aan de toog', hier dus op de Boomsesteenweg te Aartselaar. Daar vroeg ik een vooral stille computer te bouwen rond de snelle i5-9600K. Ik kreeg een goed voorstel. Ik liet de computer door henzelf in elkaar steken (70 euro, met garantie). binnen 14 dagen zou hij klaar zijn. Uiteindelijk duurde het wat langer door wat akkefietjes en wat meerprijs. De kaartlezer was nog niet geleverd, de processor had geen koeler (aan de toog dachten ze dat deze bijgeleverd werd), en o, er was ook nog een kabeltje van drie euro nodig. Ik ben zelf technieker, dus ik wéét dat je met een klus wel eens een steek laat vallen, dus ik ben vergevensgezind. Belangrijker is dat ze de problemen oplossen en niet ontkennen. Resultaat: een mooie, stille computer die goed draait.
Tot mijn vreugde is windows 10 zeer gebruiksvriendelijk om in te stellen.
Ik heb de instellingen van mijn ouwe Win-7 (mailadressen, internet, zelfs office) goed kunnen overzetten. Een windows-account op voorhand aanmaken bespaart veel miserie achteraf. Alleen Adobe-programma's zijn echt problematisch.