AlgemeenHelaas een issue met mijn systeem.
Na wat heen en weer mailen over wat tips, was de conclusie dat ik het e.a. diende aan te leveren voor verder onderzoek.
Had bewust eerder dit jaar het e.a. bij een bedrijf met fysieke winkel gekocht.
Echter heeft Alternate de winkel opgedoekt dus kon niet meer langs op afspraak voor een check (en waarschijnlijk swap).
Het e.a. moest dus worden opgestuurd. Ben ik geen fan van met tegen de €1000 aan CPU, RAM en Mobo.
Telefonisch nog gevraagd of ik de CPU & RAM van het bord moest halen, nee was prima.
14 okt pakket aangeboden bij PostNL.
Blijkbaar duurde het 2 dagen om dat af te leveren.
De 16 netjes bevestiging gehad dat het e.a. ontvangen was.
De 17e kreeg ik echter een mail met een 'disclaimer' van Alternate waarin ze de aansprakelijkheid voor het geleverde spul afwijzen.
Dit omdat de CPU en RAM nog op het bord zaten. Erg dubieus, omdat ik dit nog expliciet heb gevraagd of dit noodzakelijk was (negatief beantwoord), er is met geen woord gerept over die disclaimer en ook in de mails over de producten die ik terug zou sturen is er niets over aangegeven.
De policy luid als volgt:
U heeft ons een moederbord met processor en geheugen aangeboden ter diagnose en/of reparatie. Aangezien de processor en het geheugen geïnstalleerd zijn op het moederbord, willen wij u vragen de volgende disclaimer door te lezen:
Alternate wijst nadrukkelijk elke aansprakelijkheid af voor enige schade aan eigendommen van de klant of derden, welke het gevolg zijn van defecten die reeds aanwezig waren op het moment van aanbieden het product. Het feit dat een product ter test wordt aangesloten door een medewerker van Alternate doet hieraan niets af. Dit geldt ook voor enig defect welke wordt aangetroffen en zijn oorzaak vindt in het ondeskundig handelen van anderen dan Alternate medewerkers. Over het algemeen gevat onder de term ‘user abuse’ (gebruikersschade).
Het veiligstellen van eventuele data, is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het product. Alternate wijst dan ook alle aansprakelijkheid af waar het gaat om eventueel verlies van data.
Wij behouden ons het recht voor, zonder opgaaf van reden en op elk willekeurig moment, aangeboden PC’s, Notebooks of andere producten, waarop geen reguliere garantie geldt via Alternate, te weigeren voor diagnose of reparatie.
Vanzelfsprekend zullen wij uw producten met de grootste zorg behandelen en u op de hoogte stellen van onze bevindingen.
Een onaangename verrassing, enige manier om onder die disclaimer uit te komen was dat ze het e.a. zouden retourneren en dat ik het dan zelf zou verwijderen en nogmaals zou opsturen. Ik heb onder protest deze disclaimer moeten accepteren omdat het planningstechnisch al totaal niet uitkwam dat ik dit systeem een aantal dagen niet kon gebruiken.
Ze moeten dit echt veel beter en duidelijker vooraf communiceren en zich niet gaan verstoppen achter Amerikaanse praktijken...
De disclaimer is gelukkig niet ingezet door Alternate, want het bord was defect bevonden op 21ste en zou worden omgeruild voor een nieuwe, hetzelfde type/merk. Fijn.
Nog gevraagd of dan gelijk de nieuwste BIOS er op zou staan of niet. Die zouden ze er op flashen voor me.
Op de 23ste maar eens gevraagd hoe het nu verder zat en wanneer ik het e.a. retour mocht verwachten.
Blijkbaar zit de TD niet bij de voorraad en moest er gewacht worden op levering van het nieuwe bord voordat het e.a. naar mij retour gezonden kon worden.
De 24ste kreeg ik een melding dat het BIOS was geupdate op het nieuwe bord. Ik zou een track & trace krijgen zodra het verzonden was.
De 25ste geen track & trace, geen pakket. Even gebeld, het e.a. was helaas nog niet verstuurd maar dat zou dezelfde dag nog geregeld worden.
De 26ste zelfde verhaal.
De 28ste zelfde verhaal, maar uiteindelijk kreeg ik dan toch een track & trace en inderdaad een melding van PostNL dat het onderweg was. Gelijk pakket naar het ophaal punt laten sturen.
De 29ste kon ik dan eindelijk mijn pakket afhalen bij het postkantoor.
Helaas bleek dat de schroefjes van de M2 sloten (waar je de SSD mee vast schroeft) niet te zijn overgezet van het oude bord naar het nieuwe.
Had er niet bij stil gestaan dat die er los bijzaten toen ik het kocht. Heb ze ook niet zelf op voorraad. Alternate zou ze na sturen.
Gezien hun beloftes daarin en de snelheid waarmee dat gebeurd, het vertrouwen volledig verloren en ze maar bij de lokale computer boer op de 30ste voor nop mee gekregen.
Fijn hoor dat het e.a. onder garantie is omgeruild (zoals het hoort), maar het gooien met disclaimers en de snelheid waarop dit is gebeurd duurde allemaal veel te lang. Exact de reden dat ik liever bij fysieke winkels spullen koop. Dan kun je tenminste nog afspraken maken en 'klaar terwijl u wacht' afhandelingen doen. Klant sneller geholpen en niet zo'n 2 weken zonder een systeem waar je inkomsten deels afhankelijk van zijn.
Heb uiteraard een backup/alternatief (laptop, maar dat werkt net even minder efficient, voor 2 weken is dat gewoon te onhandig als je bijna fulltime op je desktop werkt).
Communicatie is écht een punt waarin Alternate te kort schiet.
Helaas zal ik in de toekomst op basis van deze ervaring niet nog eens iets kopen bij Alternate en hoop ik dat ik niet nogmaals garantie nodig heb. 't was ondertussen voordeliger / gunstiger voor mij geweest om zelf wat nieuws te kopen en het geretourneerde dan maar later via V&A te verkopen...
-update 19/11
Helaas is het issue niet opgelost na de moederbord wissel.
Ze vroegen me het gehele systeem op eigen kosten + onderzoekskosten te gaan opsturen.
Gezien mijn bovenstaande ervaring en het feit dat het allemaal in een 'big tower' zit waar ik geen verpakking voor heb, gaat dat écht niet gebeuren.
Langskomen (of afgeven/ophalen) is ook niet mogelijk.
Alternate reageert slechts alleen nog met:
Erg spijtig dat uw vertrouwen in onze retourenafdeling en technische dienst dusdanig laag is dat u het systeem niet durft op te sturen.
Wanneer u echter van gedachten verandert horen wij dat graag.
Kortom een dikke /care vanuit hen dus.
Ik neig er nu maar naar om het e.a. te gaan verkopen en elders een nieuw systeem aan te gaan schaffen om van het gedoe af te zijn.
Nooooit meer Alternate voor mij (of wie dan ook in mijn omgeving die ik adviseer met aanschaffen van hardware, etc).
Hi Derice,
Wat vervelend dat de serviceafhandeling zo onnodig veel tijd in beslag genomen heeft.
De locatie in Ridderkerk kan niet meer voorzien in onze wensen, daarom zijn de deuren van onze showroom helaas gesloten. Dit betekent wel dat wij ons nu beter kunnen richten op verdere uitbreiding vanuit ons duurzame pand in Tholen. Momenteel word dit pand gereedgemaakt om de verschillende afdelingen onder te brengen, echter moet onder andere onze technische dienst nog overkomen vanuit Ridderkerk. De voorraad is wel al opgeslagen in ons distributiecentrum en dit kan soms wat vertraging opleveren. We vinden het ontzettend vervelend dat je de dupe bent geworden van deze situatie, onze excuses voor het ongemak!
Wat betreft de disclaimer welke je van ons hebt ontvangen; dit is inderdaad een standaardprocedure. Natuurlijk is het geen enkel probleem om producten bij ons in te leveren welke reeds gemonteerd zijn, we willen echter niet aansprakelijk worden gesteld voor defecten en of schade welke reeds aanwezig waren voordat de artikelen bij ons binnenkwamen. Om deze reden stellen we je hier vooraf van op de hoogte. Normaliter ontvangt u deze informatie voorafgaand aan de retourzending, maar ik begrijp dat mijn collega dit vooraf is vergeten te melden. Dit zal intern worden opgepakt.
We nemen je feedback mee ten behoeve van onze dienstverlening en hopen je in de toekomst toch weer te mogen begroeten in onze webshop.