Azerty

Zeer tevreden over Azerty. Het bedrijf zit voor mij in de buurt. Prijstechnisch competitief. De website vind ik qua uiterlijk veroudert maar navigeert snel en makkelijk. Bestelproces zelf is duidelijk en simpel en levertijden zijn accuraat.

Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind is een kloppende voorraad. Tot nu toe heb ik qua bestellingen hiermee geen problemen gehad. Recentelijk een aantal nieuwe onderdelen besteld. Dit was degelijk verpakt. Qua informatievoorziening verliep dit zoals je mag verwachten.

Afgelopen juli zes producten bestelt voor een nieuw zelfbouw systeem bij Azerty waaronder een nieuwe PSU/Mobo. De onderdelen zijn los verstuurd en door mijzelf in elkaar gezet. Ik kreeg de afgelopen maanden last van toenemende coil whine, de oorzaak vond ik lastig te achterhalen, ik kon alleen met zekerheid de GPU uitsluiten.

Na contact met Azerty gaven ze aan dat ze dit konden onderzoeken. De communicatie hierin was helder en duidelijk. Coil whine is een gevoelskwestie dit werd mij ook op een correcte manier medegedeeld. Omdat het een zelfbouw systeem is werden er onderzoekkosten in rekening gebracht van €35,- met gratis terugzending van het systeem. Ik verwacht dat als ik de onderdelen los had teruggestuurd had ik geen onderzoekkosten had hoeven betalen. Omdat ik graag een zekere oplossing wou vond ik dit geen enkel probleem.

Binnen 24 uur kreeg ik een mail dat het moederbord binnen garantie vervangen werd. Na vervanging gaf Azerty aan dat de coil whine verminderd maar niet opgelost was en dat de PSU ook vervangen werd. In deze e-mail werd mij medegedeeld dan hiermee de kosten op €50,- uit zouden komen met als reden: testen, uitbouwen, inbouwen en testen van de onderdelen; Omdat ik het systeem zelf in elkaar gezet heb vond ik dit redelijk en geen probleem.

Omdat niet alle producten op voorraad waren ben ik mijn desktop ongeveer één week kwijt geweest. In deze periode heb ik zes mails gekregen van Azerty over de status, top qua updates en communicatie! Het systeem is qua kabelmanagement netter terug gekomen dan mijn eigen poging om dit goed te doen, een voordeel dus. Het belangrijkste is dat er geen coil whine meer is.

Uit de windows activity logs maak ik op dat dit ook uitvoerig getest is. Iets wat mij een goed gevoel geeft voor de toekomst. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik uitermate tevreden ben over de afhandeling.

Ik zou natuurlijk geen echte Hollander zijn als ik niet iets te klagen had en er is een puntje van kritiek.
Bij het wegbrengen van mijn systeem naar Azerty werd aangegeven dat de kosten €35,- waren voor één uur onderzoek. Mocht er langer nodig zijn dan zou er contact met mij opgenomen worden om hiervoor akkoord voor te vragen. Ik ben, per mail, geïnformeerd over de prijsverhoging zonder akkoord te vragen van mijn kant. We hebben het over €15,- bovenop de originele prijs. Iets waar ik sowieso akkoord op had gegeven dus ik ben hier een azijnzeiker maar dit viel buiten de originele afspraak. Natuurlijk had ik na de mail direct (telefonisch) contact kunnen opnemen als dit wel een probleem was.

Scorekaart voor Azerty