AlgemeenIk ben altijd een fan geweest van Bax shop. Ik heb hier in het verleden vaker producten besteld waaronder mijn SHURE SE in-ear monitoren en nooit problemen gehad. Goede producten en snelle levering. Mijn vertrouwen in dit bedrijf heeft echter wel een kleine deuk opgelopen.
Ik schrijf deze review dan ook als 'Tweaker' aan mede tweakers om te benadrukken na te denken over nazorg en de waarde die 'jij' er aan hecht, wanneer je dure apparatuur besteld en bij een defect de verwachting hebt dat je kunt vertrouwen op snelle afhandeling van reparatie of indien nodig vervanging. Tevens om wellicht een signaal naar Bax shop af te geven dat hier nog een puntje van verbetering ligt.
Allereerst wil ik zeggen dat iedereen die ik tijdens herhaaldelijke telefoontjes gesproken heb bij de helpdesk, mij altijd vriendelijk te woord heeft gestaan en ik er van overtuigd ben dat zij ook gedaan hebben wat ze konden om mij van enig informatie te kunnen voorzien.
Waar ik mij zorgen om heb gemaakt is de contact met de RMA Reparatie & Retour afdeling, en met name het gebrek aan contact intern. Wanneer medewerkers van de helpdesk zelf al zeggen dat ze al enkele weken geen contact hebben kunnen leggen met een 'eigen' afdeling, dan stelt mij dat niet gerust.
Mijn product was een Limited Edition Gold Reloop MKII Turntable. Een speciaaltje waar er voor het 20 jarig bestaan van Reloop een beperkte oplage van 1000 stuks zijn gemaakt.
Voor mij dan ook een pronkstuk in de woonkamer waar ik erg zuinig op ben. Helaas vertoonde deze al vrij snel een klein defect waarbij zich een dip in het toerental voordeed. Gezien dit zich ca 2 a 3 keer per LP voordeed toch maar besloten dit onder garantie te laten repareren.
Bij Bax shop de aanmelding gedaan voor het reparatieverzoek en rond 24 mei de draaitafel zorgvuldig ingepakt en verstuurd. Op donderdag 30 mei een bevestiging ontvangen van aftersales voor ontvangst en reparatie.
Rekening houdend met de gemiddelde 4 weken die vermeld staan op de website deze geduldig afgewacht. Toen er vervolgens zo'n 7 weken verstreken waren toch maar contact gezocht om te informeren.
Op emails zowel naar RMA als helpdesk geen reacties. Na telefonisch contact via de helpdesk vernomen dat ze hierover in het systeem nog niks terug konden vinden. Vervolgens geduldig gewacht.
Op 23 juli ontving ik een email met berichtgeving van een pakbon. Er vanuit gaande dat het product dan bij Baxshop binnen zou zijn gewacht op Track & Trace informatie. Na ca een week toch maar eens gebeld naar de helpdesk voor info hierover. Helaas kon men geen contact leggen met RMA maar ik zou hierover worden geinformeerd. (Geen feedback ontvangen) Opnieuw contact met helpdesk, vernomen dat men intern ook geen terugkoppeling of contact krijgen bij deze afdeling (reeds enkele weken) en er zou een intern onderzoek worden gestart. (bevestiging hiervan via email) Na 2 weken (de aangegeven termijn onderzoek) nog geen feedback ontvangen en weer gebeld. In het systeem niets bekend maar men zou het uitzoeken. Vervolgens op 14 Augustus (na weer bellen) per email een bevestiging dat de draaitafel terecht was bij de retourafdeling en spoedig verzonden zou worden. Uiteindelijk op 16 Augustus bezorging gepland via DHL.
Door gebrek aan enig info over waar de draaitafel zich bevond heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Reloop en deze hebben mij keurig gemeld dat de PCB motor vervangen is, dat zij op 5 juni de draaitafel hebben ontvangen en dat deze op 26 juni naar Bax shop retour is verstuurd.
Mijn conclusie hieruit is dat in de periode tussen 26 juni tot 16 augustus (ca 7 weken) de draaitafel ergens bij Baxshop in opslag heeft gelegen, klaar voor retourzending.
Dat hier intern geen info over geregistreerd staat, helpdesk geen reparatie geschiedenis kan inzien of kan traceren waar een product zich bevindt. Wat ik nog het meest zorgelijk vind is dat er weinig tot geen communicatie is tussen de verschillende afdelingen.
Tot slot de bezorging:
Op 16 augustus, draaitafel uitgepakt en er valt een los schroefje uit de doos! (iets wat je niet verwacht) Ondanks dat ik deze nog steeds niet kan plaatsen lijkt de draaitafel wel weer in orde.
Wat echter ontbreekt aan de doos is enige vorm van feedback. Geen begeleidende brief met info over de reparatie, wat er vervangen is, of er uberhaupt iets vervangen is. (gelukkig wist ik dit al via Reloop) Geen verontschuldiging over alle onduidelijkheid of vertraging van bijna 3 maanden, of ook maar een tegoedbon oid.
Al met al ben ik blij dat ik de draaitafel terug heb, maar ik heb een lange tijd gedacht dat ze het gewoon kwijt waren geraakt, dat men een reguliere als alternatief zouden sturen of simpelweg geld retour. Hoe dan ook heeft dit bij mij een bittere nasmaak opgeleverd en denk ik toch nog even na over mijn volgende bestellingen.
Resume:
31 juli bevestiging opstarten onderzoek [feedback geen]
Vrijdag 14 aug terecht, 16 Aug DHL bezorging
Reloop Support:
'5 juni ontvangen en 26 juni retour naar BAX shop. Motor pcb vervangen.'
Bezorging altijd goed, echter enige schriftelijke toelichting over reparaties en vertraging was wenselijk.
KlantenserviceKlantenservice altijd zeer correct