AlgemeenAlgemeen:
Azerty is in mijn ogen een betrouwbare en bekende webshop voor elektronische apparaten, dus niet alleen computer gerelateerd maar ook huishoudproducten ect. Persoonlijk nog nooit problemen met hun ervaren, en ik verwacht dat dit zeker niet de laatste keer is dat ik iets bij hun koop, en ik zou andere ook zeker aanbevelen hier iets te kopen mochten ze mij vragen of dit een veilige en betrouwbare webshop is.
Website:
De website vind ik erg overzichtelijk, je hoeft niet te zoeken naar een telefoon nummer of adres maar krijgt dit allemaal op de hoofdpagina gevonden. Helemaal boven op de hoofdpagina is een kleine regel met categorieën zoals aanmelden bij Azerty (hierover verderop in de review meer uitleg), extra informatie het telefoonnummer en informatie over het herroepingsrecht deze regel is duidelijk zichtbaar voor iedereen waardoor je niet hoeft te zoeken naar "belangrijke" informatie. Verder vind je daar onder de hoofdcategorieën met producten en daar rechtsboven van de zoekfunctie zodat je meteen gericht naar een specifiek product kan zoeken. Als je één van de hoofdcategorieën aan klikt krijg je meteen een selectie van producten te zien, links langs het overzicht met producten vind je de subcategorieën en een filter om nog gerichter te zoeken.
Mijn Azerty:
Om het bestellen van producten in de toekomst te vereenvoudigen kun je je bij Azerty aanmelden d.m.v. een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. In mijn Azerty kun je zien dat jou adres gegevens standaard zijn ingevuld (na de eerste keer) zodat dit bij een volgende bestelling automatisch goed staat. Ook kun je hier je oude orders terug vinden en facturen downloaden wat erg handig is. Verder kun je via mijn Azerty je serviceaanvragen indienen.
Verzending:
Azerty hanteert voor de producten op voorraad voor 23:00 besteld is de volgende dag in huis en naar mijn persoonlijke ervaring houden ze zich hier ook keurig aan en op de website wordt ook netjes per product aangegeven wat de verwachten levertijden zijn. Bij mijn laatste bestelling (moederbord en CPU) was de CPU voorradig maar het moederbord had een wachttijd van 2-3 dagen, zoals te verwachten (en voor mij persoonlijk ook geen enkel probleem) versturen ze niet 2x een los pakket maar wordt er gewacht tot het moederbord binnen is zodat ze alles als 1 pakket kunnen opsturen en op de 3e dag kwam mijn pakket dan ook netjes binnen. Pakket is verder netjes verpakt zoals je mag verwachten zodat er geen schade kan ontstaan aan de (vaak dure) elektronica.
Klanteservice:
Tot op heden 1x contact moeten hebben met de klantenservice van Azerty en deze heeft mij toen goed geholpen en netjes op de hoogte gehouden. Ik had van een Tweaker een moederbordje overgenomen maar helaas zat er geen I/O shield bij maar wel een bon met garantie, hierop heb ik contact opgenomen met Azerty
en hebben hun voor mij een nieuw I/O shield aangevraagd bij MSI. De desbetreffende medewerker heeft mij via de mail netjes op de hoogte gehouden van het proces en na anderhalve week kreeg ik het I/O shield thuis opgestuurd. Waarvoor nogmaals bedankt
Conclusie:
Voor mij is Azerty een net en betrouwbaar bedrijf waar ik zeker vaker zou bestellen. Je leest wel eens een negatieve review maar bij zo'n groot bedrijf met vele klanten en verzendingen per dag kan niet alles 100% goed gaan, dus hopelijk vind je mijn review nuttig en heb ik je overtuigd dat Azerty een goed bedrijf is waar je vertrouwd kunt kopen!
Zie review.
KlantenserviceZie review.