Coolblue.nl

Allereerst: Ik heb afgelopen jaren al veel verschillende spullen gekocht via Coolblue en ben altijd erg tevreden over deze webwinkel. Ook heb ik wel eens eerder gebruik gemaakt van de klantenservice en ben altijd uitstekend geholpen, ook nu weer. Desondanks deel ik graag mijn teleurstellende bestelling van een 'Tweedekans' PS4 om anderen te laten weten dat het ook wel eens mis kan gaan en oplettendheid soms geboden is.

Mijn ervaring: Voor mijn zoontje wilde ik een PS4 Pro kopen. Ik ben altijd erg tevreden over Coolblue (zowel de webwinkel, als de levering en klantenservice) en ben dus daar eerst gaan kijken. Op de website van Coolblue kwam ik vervolgens een 'Tweedekans' product tegen. Zo'n € 60 goedkoper dan een nieuwe PS4 Pro, dat scheelt een hoop. Volgens de site kwam dit omdat er wat zichtbare krassen op de PS4 zouden zitten. Verder is ie in nieuwstaat, incl. alle accessoires, aldus de omschrijving. Nu komt ie bij mij in een dressoir te staan, dus een paar krassen maakt mij niet uit. Prima dus!

Zondag de PS4 besteld, maandag ontvangen. Uitstekend verpakt en snel geleverd, zoals ik van Coolblue gewend ben. Bij het uitpakken wel even goed opgelet of alles in de doos zit, want je weet het toch maar nooit met zo'n tweedekans product. Check! Alles zat in de doos. Mooi. Ook de krassen op de PS4 vielen erg mee, dus goede deal zo, leek het. Maar helaas. Toen viel me op dat de powerkabel niet paste. Er zat een platte powerkabel met twee contactpunten, terwijl de PS4 een 'pc'-powerkabel ingang had. Vreemd. Waarom zit daar een verkeerde kabel bij? Toen heb ik de PS4 toch maar wat nauwkeuriger bekeken. Na even zoeken zag ik het modelnummer. Ik had een CUH-7016B geleverd gekregen, terwijl de site aangaf dat het een CUH-7216B zou moeten zijn. Ook op de doos stond CUH-7216B. Even googelen en dat bleek dus een model te zijn dat 2,5 jaar geleden is geïntroduceerd! De PS4 nog wat nader bestudeerd en toen vielen mij ook krassen op bij de USB-ingangen, plus dat de USB-poorten wel erg gebruikt over kwamen voor een nieuw product.
Ik had geen twijfel meer: Dit was geen nieuwe PS4, maar een gebruikt exemplaar. Ik kan niet anders concluderen dat iemand een nieuwe PS4 bij Coolblue heeft besteld, de nieuwe verwisseld heeft voor zijn oude en de oude in de doos van de nieuwe samen met de nieuwe accessoires heeft teruggestuurd. Melding erbij dat er wat krassen op zitten en dat die daarom retour gaat en zijn oude PS4 zit in een nieuwe doos op het kantoor van Coolblue. Vervolgens is het bij de retourafdeling blijkbaar niet opgevallen dat het een oud modelnummer is, dat die duidelijk gebruikt is en dat de powerkabel niet past. En dat vind ik wel erg kwalijk. Vervolgens verkopen zij deze dus als 'Tweedekans': Volgens Coolblue een nieuw product met alleen een paar krassen hier en daar. Ik heb dus een PS4 geleverd gekregen van waarschijnlijk zo'n 2 tot 2,5 jaar oud en dat voor bijna € 340.
Het is nu dat ik goed opgelet heb en aan de hand van het serienummer zag dat het een oud exemplaar is, maar ik verwacht eigenlijk dat Coolblue dat zelf ook goed doet. Als de vorige eigenaar ook de powerkabel had verwisseld, was het mij mogelijk niet eens opgevallen. En dat vind ik ronduit schandalig, absoluut niet zoals ik van Coolblue gewend ben.
Vervolgens direct contact gezocht met Coolblue en tot een oplossing gekomen (zie onder), maar ik hou hier toch wel een erg naar gevoel aan over. Dat iemand Coolblue op zo'n manier oplicht, vind ik erg verwerpelijk. Dat ik vervolgens ook bijna de dupe wordt van de gebrekkige controle op de retourafdeling, vind ik minstens zo erg. Voor mij in ieder geval absoluut geen 'Tweedekans' producten meer, daar heb ik geen vertrouwen meer in.

De verpakking, communicatie, levering, snelheid: Alles prima in orde, zoals ik gewend ben van Coolblue.

Prima geholpen door de klantenservice. Een vriendelijke dame hoorde mijn verhaal aan, heeft even ruggespraak gehaald en aangeboden dat ik de PS4 retourneer en dat ik een nieuwe geleverd krijg. Helaas niet tegen de prijs van de 'Tweedekans', maar ik kreeg wel € 30 korting op de nieuwprijs. Netjes opgelost. Enige nadeel is dat ik eerst de geleverde PS4 retour moet sturen, deze verwerkt moet worden en dat ik dan pas de nieuwe geleverd krijg. Oftewel, Het duurt nog wel wat dagen voordat ik de nieuwe PS4 heb. Maar al met al een goede oplossing zo, hoewel ik nog altijd vind dat een dergelijke situatie aan de kant van Coolblue voorkomen had kunnen en moeten worden.

Scorekaart voor Coolblue.nl