AlgemeenTe weinig ruimte voor uitgebreide gebruiker-reviews, zoek-filters zijn rommelig en niet compleet. Levering was uitstekend.
VerzendingHet product kwam binnen in een doos welke groter was dan nodig, maar het was wel voldoende beschermd tegen vallen of stoten. De levering was zeer snel.
KlantenserviceIk had helaas na enkele maanden een gebroken oplader. Een stekker kan en mag niet worden gerepareerd, en moet dus worden vervangen. Ik bezocht de website van cool blue, maar zag dat ik alleen de smartphone zelf kon opgeven voor reparatie. Voor een fabricagefout van de oplader was geen optie. Daarom moest ik het opmerking veld gebruiken om aan te geven dat ik alleen de oplader zou insturen en niet de smartphone zelf. Toegegeven, defecte opladers zijn slechts zelden fabricagefouten en zijn veel vaker gevolg van oneigenlijk gebruik. Ik kan me voorstellen dat Coolblue daar bewust geen invul veld voor aanmaakt.
Ik maakte me gelijk al zorgen dat Coolblue het bij voorbaat zou afdoen als een defect door oneigenlijk gebruik, maar dat was niet het geval. Coolblue nam het product aan, en stuurde me een e-mail dat het werd doorgestuurd naar een expert om te kijken wat er aan mankeerde. Een week later werd me gemaild dat een vervangende stekker zou worden opgestuurd. Daar was geen track en trace voor, maar na nog eens een halve week kwam er inderdaad een vervangende oplader. Helaas toch wel het verkeerde model, welke niet zo snel kan opladen als de oorspronkelijke lader. Ik heb opnieuw contact gezocht. Dit keer werd me niet gevraagd het product terug te sturen. En kwam een antwoord met excuses, ze zouden mijn bericht doorsturen naar de reparateur (daarmee bedoelden ze waarschijnlijk het bedrijf welke de verantwoording draagt voor het opsturen van een vervangend onderdeel). Zodra ze reactie hadden zouden ze me laten weten of er een vervangend onderdeel kwam. Daarna heb ik niets meer van Coolblue vernomen. Maar gelukkig kwam na ongeveer een week zonder enig bericht wel een pakketje aan, met dit keer de juiste oplader. Het verliep wat rommelig, maar mijn probleem werd wel adequaat opgelost en koste van mijn kant niet veel inspanning. Dit was daarom toch een goede ervaring.
----
Ik zou graag ook meer willen schijven over de on-line winkel ervaring op Coolblue, maar Tweakers biedt daar geen veld voor. Daarom even hier:
Op Coolblue ontbreekt de mogelijkheid om ene uitgebreide review te schijven over een product. Dat is jammer, want juist in uitgebreide gebruiker-reviews komen vaak belangrijke product-gebreken maar ook kwaliteiten aan het licht. Denk bijvoorbeeld bij een trimmer aan de kosten van de vervangende scheermesjes voor het apparaat, en hoe makkelijk het valt schoon te maken. Of bij een smartphone aan een probleem met het simlaadje of een onverwachte afwijking van de prestaties. Lange reviews zijn zeer nuttig, maar Coolblue biedt daar geen optie voor.
Ook zijn de zoek-filters niet duidelijk. Vaak kun je wel kiezen voor een product inclusief een bepaald opzetstukje, maar kun je niet kiezen voor producten expliciet zonder losse onderdelen. Je kunt niet selecteren op type oplader. Dat soort gebreken. Het zou misschien zelfs een goed idee zijn om gebruikers mee te laten denken over zoekfilters. Ik zou graag wat ideeën aanleveren die kunnen helpen bij het maken van een keuze tussen producten.