Paradigit

Het hele verhaal staat uitgebreid beschreven verderop in de tekst op deze site, u kunt deze op uw gemak lezen

Lees de uitgebreide review die staat beschreven in het onderste vak

Al jaren kocht ik mijn producten bij Paradigit, omdat ik een fysieke winkel met vriendelijk personeel een pre vindt. Helaas kom er er vanaf nu nooit meer terug. Het euvel: Mijn laptop laadde niet meer aan een stuk door op, het ging in fases. Op de laptop zat nog garantie, op de accu niet ( 1 jaar ) dat wist ik, geen probleem. Er werd een nieuwe accu besteld, deze betaald en kon retour indien het probleem bleef bestaan, kostte 90 euro ( op elke willekeurige site 30 euro ) maar dat vond ik niet zo'n punt, hij was snel leverbaar en zij mogen ook gerust wat verdienen. Helaas bleef de klacht hetzelfde. Accu terug gebracht, geld netjes retour. De verwachting was dat het dan aan het motherboard zou kunnen liggen ( garantie op laptop was nog aanwezig ) De laptop werd opgestuurd. Een paar dagen later kreeg ik een mail van het reparatiecentrum: Of ik even 236 euro over wilde maken want het lag toch aan de accu! Aangegeven dat ik met het reparatiecentrum niks van doen heb, ik heb de laptop ingeleverd bij de winkel van Paradigit en daar wil ik hem ook weer ophalen en zien dat hij werkt. De bijzonder onvriendelijke man van de klantenservice vertelde dat dat niet mogelijk was, gewoon betalen. Nadat ik naar de winkel gegaan ben was het na een hoop gezeur toch mogelijk de laptop ( met vervangen accu ) daar weer op te halen. Het geval was dat de accu die in eerste instantie besteld was wel paste in het toestel maar de verkeerde eigenschappen had waardoor de klachten bleven bestaan. Men had verzuimd op de accu zelf te kijken naar de juiste specificaties ( 14,6 volt, 2850 m/ah en 41wh ) HP heeft er zelfs een sticker opgeplakt met de vermelding dat je hier op moet letten! Je zou zeggen dat Paradigit dit dus weet, niet bepaald rocket science, een accu bestellen met dezelfde specificaties. Helaas kreeg ik het verhaal dat het in dit geval erg moeilijk was geweest de juiste accu te vinden en dat het daarom fout was gelopen maar dat de accu die er nu in zat goed was. Dat bleek ook het geval, de laptop laadde weer prima. De accu zelf kostte maar liefst 212 euro, de "onderzoekskosten" ( accu erin klikken,aansluiten op lader 10 seconden werk ) had men al laten vallen. Met zo'n dergelijk hoog bedrag voor een accu ben ik niet akkoord gegaan, de prijs van deze accu staat niet in verhouding tot de waarde van de laptop, de oude accu was niet meer zo goed maar werkte nog wel. Uiteindelijk de laptop meegekregen en de nieuwe accu kon retour. Wat me het meeste stoorde is dat zowel de winkel als de klantenservice nergens de hand in eigen boezem hebben willen steken. Het begint met het bestellen van de verkeerde accu, allemaal prima dat men dat misschien heel erg moeilijk vind ( een computerwinkel! ) maar dan wens ik naderhand geen mail van de reparateur te ontvangen om even 236 euro over te maken, want er was een verkeerde accu besteld. Men had toen moeten zeggen, sorry, onze fout, verkeerde accu besteld door ons, uw laptop gaat kosteloos terug naar de winkel, dan u hebt de keus een nieuwe accu te laten plaatsen van 212 euro als u dat wenst, of niet. Met de klantenservice kwam je geen steek verder, die wilde de absurde 236 euro reparatiekosten en anders zag ik mijn laptop niet terug. Helaas moest ik enorm op mijn strepen gaan staan om de laptop werkend terug te krijgen in de winkel, wat uiteindelijk gelukt was. Deze mate van gijzeling van je spullen door de reparateur vind ik ronduit hondsbrutaal, menig ander had het waarschijnlijk wel betaald en zie dan je geld nog maar eens terug te krijgen ( de klantenservice vertelde me nog dat dat waarschijnlijk onmogelijk was ) Terug in de winkel bij het ophalen van de laptop vroeg ik waar nou de fout lag, men gaf toen uiteindelijk schoorvoetend toe dat het te maken had met de verkeerd bestelde accu. Dat kan allemaal gebeuren en dat vind ik geen enkel probleem, maar om je spullen terug te krijgen is zonder betaling nagenoeg onmogelijk terwijl de fout bij de winkel ligt en niet bij mij! In de winkel wilde men graag dat ik 212 euro betaalde voor de nieuwe accu, dat leek me niet, ik had immers nooit de keuze gehad om te kiezen voor een dergelijk dure accu, voor dat bedrag had ik deze ook nooit gekocht. Omdat men mij waarschijnlijk nu wel beu was ( en ik hen ook ) kreeg ik mijn eigen accu terug en keerde ik huiswaarts. Eenmaal thuis toetste ik het serienummer van de accu in, samen met de vermelding 2850 m/ah ( de juiste specificaties ) op Google en bestelde voor werkelijk een fractie van de prijs van Paradigit de juiste accu...
Afsluiting: Ik had van dit bedrijf veel meer klantvriendelijkheid verwacht, maak je een fout, prima, maar laat de klant daar niet voor bloeden, het gaat me nog niet eens zozeer om de bedragen van de accu's maar de hele afhandeling ging compleet waardeloos, amateuristisch en arrogant, met gijzeling van je spullen door de reparateur! Alles wat maar fout kan gaan deed men fout! Uiteindelijk kwam het in orde, maar de manier waarop was bijzonder stressvol en frustrerend en menig ander had zijn gelijk nooit gehaald. Ik kom er nooit weer.

Bedankt voor uw feedback.

Bedankt voor het schrijven van uw review op Tweakers. U heeft ook dezelfde review op Trustpilot geplaatst. Ook op Trustpilot hebben wij een reactie achtergelaten. Spijtig om te vernemen dat u onze service slecht heeft ervaren. Wanneer wij een fout maken dient u als klant zijnde inderdaad niet de dupe te zijn. Wij willen uw klacht alsnog goed oplossen en willen u verzoeken een e-mail met uw gegevens te sturen naar service@paradigit.nl.

Onze excuses voor het ongemak.

Reina
Paradigit Klantenservice

Hoi Reina, superleuk dat jullie verzoeken om contact op te nemen!
Geeft toch de indruk dat jullie klachten serieus nemen is het niet?
Maar als ik dat dan braaf doe blijft van jullie kant oorverdovend stil.
In het automatische antwoord wordt verteld dat het streven is binnen 2 dagen contact op te nemen.Haha, wat een onzin, want inmiddels zijn we een paar weken van radiostilte verder...En nee, jullie bericht zit niet toevallig in de spam-box.
Zo lukt het natuurlijk nooit om klanten terug te winnen, kansloos dit!

Scorekaart voor Paradigit