Coolblue.nl

Waardeloos in het nakomen van afspraken. Hoop toezegging maar uiteindelijk al drie dagen bezig om iets retour te krijgen en dan moet de soap voor de teruggave van het geld nog beginnen.

De volgende dag geleverd, maar er kan wat gedaan worden aan de stiptheid van de bezorgdienst, want zelfs Postnl is nauwkeuriger met hun aflevering. Er worden tijdsloten opgegeven voort bezorging maar die worden totaal niet nagekomen.

Na wat problemen bij mijn eerste bestelling waarin helaas de Samsung inductieplaat defect aan kwam (de + tiptoets functioneerde niet) kreeg ik te horen dat omruilen wel een week(!) kon gaan duren. Het advies werd gegeven dat een nieuwe bestellen en betalen sneller is dan wachten op de omruiling. Zo gezegd zo gedaan, er wordt een nieuwe bestelling gedaan voor exact hetzelfde product en zo begon mijn klacht.

De nieuwe bestelling wordt de volgende dag (Vrijdag) geleverd echter niet op de afgesproken tijd, de mail geeft aan dat er tussen “12:33 - 13:33 uur bezorgd zal worden” dus gedacht nou dat wordt ergens tussen 12:00 en 14:00. Geregeld dat er vrij genomen wordt het is immers een naar tijdstip maar geen probleem.

Helaas kwam de chauffeur (overigens zonder het voorafgaande 30 minuten SMSje, en na herhaaldelijk bellen met jullie klantenservice) om 16:15 aan de deur met de nieuwe bestelling. Na aflevering van dit pakketje blijft de chauffeur staan met de mededeling “Ik kom er ook eentje ophalen” en aangezien we nergens een berichtje hebben gehad dat de chauffeur ook de retour zou ophalen krijgt hij de retour dan ook niet mee. We hebben nog getracht de klantenservice te bellen ter verificatie maar helaas deze was onbereikbaar op zo’n korte termijn (lees 20 minuten in de wacht en nog steeds teveel wachtenden voor u en een chauffeur met te weinig tijd ). De chauffeur vraagt nog even om door te geven aan jullie dat hij de retour niet heeft meegenomen en dan hij morgen (zaterdag) opnieuw langskomt als jullie hem inplannen. Dus wederom in de wacht (17 minuten dit keer) bij de klantenservice om dit door te geven en wij krijgen het geruststellende antwoord, “het is geregeld morgen komt hij hem weer ophalen. U krijgt een mailtje met de tijd.”

Helaas Zaterdag ochtend geen mailtje, geen bevestiging helemaal niks, dus het wordt afwachten geblazen. Zoals later zal blijken voor niks want de chauffeur komt niet langs. De hele dag dus thuisgebleven met het mooie weer vanwege een retour zending. Maandagochtend maar eens bellen wat er gebeurd is en dat ik er op zijn zachtst gezegd niet heel blij mee ben. Na wederom weer in de wacht te hebben gestaan voor een minuutje of 15 krijgen we een vriendelijke medewerker aan de lijn die heeft uitgezocht wat er gebeurd is. Het blijkt dat de notitie wel in het systeem is aangemaakt maar vervolgens niks mee is gedaan en dus ook niet is doorgezet richting de chauffeur. Hij maakt een nieuwe afspraak voor Maandagmorgen en ik krijg ook bevestiging van hem persoonlijk met de afspraak link. Dinsdagmorgen maar weer mijn werkgever gebeld dat ik iets later ben immers komt vroeg de chauffeurs de retour ophalen, Ik krijg ook de bevestiging vanuit het systeem dat Dinsdag 27-08-2019 de retour wordt opgehaald en het ingeplande tijdstip is 08:34 – 09:34, top we houden dus 08:00 – 10:00 aan om zeker te zijn en dan kunnen we weer aan de slag.

U raad het al, inmiddels is het op het moment van schrijven Dinsdag 27 Augustus 2019 19:08 en de chauffeur is nog niet geweest. Zojuist na weer in de wacht(26 minuten) te hebben gestaan, dat ze er niks aan konden doen, de planning al naar huis is en morgen de chauffeur zeker ook geen tijd heeft want druk en na 17:00. Dus dat het Donderdag wordt, zeer ontevreden mee dit is geen oplossing, immers moet ik nu weer mijn werkgever gaan vertellen dat Coolblue hun afspraken niet na kan komen en ik dus weer verlof moet nemen. Immers als de retour niet richting Coolblue gaat zit ik a) met een defect product en b) krijg ik de 500 euro niet terug want ze hebben de retour niet ontvangen.

Kortom de soap gaat helaas nog even door, maar echt nooit meer coolblue voor mij ongeacht hoeveel reclame ze er ook tegenaan gooien.

Scorekaart voor Coolblue.nl