MediaMarkt

Op 21 juli 2019 een Acer Predator scherm besteld bij MediaMarkt (XB271HUABMIPRZ; versie met TN paneel) voor 381,65 euro. Op de web site stond dat het scherm op voorraad was.

De dag daarna kreeg ik bericht dat de bestelling is vertraagd door een technische storing, en de dag daarna (23 juli) dat het scherm niet meer geleverd kon worden. Er is mij toen een alternatief scherm aangeboden voor dezelfde prijs: de XB271HUBMIPRZ (versie met IPS paneel). Dit alternatieve scherm is zo’n 268 duurder dan het scherm dat ik had besteld, een zeer royaal aanbod dus, dat ik heb geaccepteerd.

De volgende dagen kreeg ik echter geen reactie per email, dus heb ik de meerdere malen de klantenservice gebeld. Na typisch zo’n 30 minuten wachten, werd verteld dat het alternatieve scherm eraan zou komen. Op 30 juli kreeg ik echter bericht per email dat de bestelling geannuleerd was, op mijn verzoek. Dit was echter volstrekt onjuist. Ik heb hierop direct gereageerd per email, maar daar werd weer niet op gereageerd.

Na enkele dagen heb ik weer de klantenservice gebeld. De oorspronkelijke bestelling was inderdaad geannuleerd, maar het alternatieve scherm zou toch nog geleverd moeten worden. Op 1 augustus is echter het aankoopbedrag gestorneerd. Ik heb toen weer gebeld, en het bleek dat ook het alternatieve scherm was geannuleerd, en aangezien het bedrag was gestorneerd, kon er niets meer geregeld worden. Kort gezegd was ik hier niet zo blij mee: geen scherm, en zo’n 10 euro kwijt aan telefoonkosten (dankzij de lange wachttijden bij de telefonische klantenservice) aangezien op emails maar niet werd gereageerd (ik kreeg overigens elke keer wel een ontvangstbevestiging, dus mijn emails waren goed ontvangen).

Tot nu toe dus een positieve en een nogal negatieve ervaring met MediaMarkt. Tot ik op 6 augustus onverwachts een email kreeg van MediaMarkt dat zij mij alsnog het alternatieve scherm (met IPS paneel) wilden aanbieden voor het oorspronkelijk betaalde bedrag van 381,65 euro. Nog steeds een zeer goede deal uiteraard, maar tegen die tijd had ik zelf een ander scherm gekocht bij een andere winkel waar ik tevreden mee was, en ook omdat ik het enigszins zat was, heb het aanbod dus afgeslagen maar wel gesuggereerd dat een kleine compensatie op zijn plaats zou zijn. Zo'n week later heeft MediaMarkt inderdaad een compensatie voor het ongemak aangeboden in de vorm van een e-voucher van 10 euro. Hier ben ik wel tevreden mee, en ik beschouw het hele verhaal daarmee als afgerond.

Mijn ervaring met MediaMarkt is dus gemengd: het aanbod voor het alternatieve scherm was zeer royaal, maar de communicatie van MediaMarkt was zeer gebrekkig (ik was dan ook zeer sceptisch of ik het IPS-scherm überhaupt zou krijgen voor de prijs). Misschien dat deze ervaring incidenteel was en het lag aan technische storingen bij MediaMarkt, maar dat kan ik niet goed beoordelen.

TL;DR: MediaMarkt kan besteld scherm niet leveren, en biedt een duurder alternatief scherm aan. Daarna is communicatie van MediaMarkt echter zeer gebrekkig (dankzij uitblijven van reactie per email, en de slechte telefonische service), en wordt mijn bestelling onterecht geannuleerd. Uiteindelijk (na meer dan twee weken) biedt MediaMarkt toch weer het vervangende scherm aan, maar tegen die tijd heb ik zelf een ander scherm gekocht. Ter compensatie heeft MediaMarkt een e-voucher van 10 euro gegeven.

Scorekaart voor MediaMarkt