Azerty

Ik heb Azerty gebruikt als leverancier voor mijn nieuwe Ryzen 3900X build.
Website is redelijk overzichtelijk. Veel artikelen zijn rechtstreeks vanuit de pricewatch gelinked, maar soms loont het om even op de site van Azerty zelf te kijken.
Voorraad indicatie gaat in stappen (Op voorraad, op voorraad bij leverancier, , en 10+ werkdagen). Dat was het enige punt van kritiek - de onderdelen die op voorraad zijn bij de leverancier, komen niet altijd beschikbaar bij Azerty. Er zullen wel meerdere kapers op de kust geweest zijn.
Ten slotte is de status van je bestelling niet altijd actueel. De processor was al voor me gereserveerd, maar stond nog niet als zodanig vermeld in mijn order overzicht.

Azerty verpakt altijd netjes. De doos met componenten was opgevuld met luchtkussen. Daar kon weinig mis gaan. De PC behuizing werd in de omdoos van de fabricant verstuurd. De zendingen worden door PostNL bezorgd en met de track en trace weet je ongeveer wanneer je het pakket in ontvangst kan nemen. Voor ontvangst is een handtekening vereist.

Doordat het geheugen en de processor slecht leverbaar waren heb ik zowel per mail als telefonisch met de klantenservice contact gehad. Men is vriendelijk aan de telefoon en helpt je direct. Geheugen wisselen was geen probleem en ook de creditering werd direct geregeld met het uitsturen van de factuur.
Azerty gaf aan dat de processor waarschijnlijk in de tweede week van augustus beschikbaar zou komen, en dat hebben ze ook kunnen realiseren.

Scorekaart voor Azerty