AlgemeenOk, dit wordt geen korte review. Na ruim 7 jaar was ik toe aan een upgrade set voor mijn PC. Ik wou een setje gebaseerd op de nieuwe Ryzen 5 3600X processor, in combinatie met een X470 moederbord.
Normaliter verlopen dit soort bestelling zonder problemen... helaas voor mij dit keer bij Megekko niet. De bestelling geplaatst op maandag 08-07 rond 16:30, en een bevestigingsmail ontvangen De levertijd zou op don 11-07 zijn i.v.m. het niet op voorraad hebben van het Asus X470 moederbord.
Meteen via een mail gevraagd of ze als customerservice het betreffende moederbord van de laatste BIOS update konden voorzien, ik was namelijk bang dat het Moederbord de processor niet zou herkennen. Via een standaard reply gaf Megekko aan dat het niet nodig zou zijn, en indien wel ik het moedebord tegen 15 euro kon laten flashen...
Nou niet echt een antwoord op mijn service vraag... op een order van 800 kan er toch een een bios update worden geflashed?
Woensdagavond na 17:00 had ik nog geen verzendbericht, en de status van de bestelling stond op "betaling bevestigd" Na een mail gaf Megekko aan dat ze problemen hadden met de levering van de Ryzen CPU (wat gek was want toen ik deze bestelde was deze volgens de site op voorraad) de nieuwe levertijd zou za 13-07 worden.
Kan gebeuren, ik kwam er toen achter dat ik helemaal geen koelpasta meer had, en gevraagd of Megekko deze kon toevoegen als service.
Vrijdag na 17:00 geen email met verzending, dus ik weer gevraagd om een statusupdate (bestelling op site was ongewijzigd) Hierop kreeg ik weer een standaard reply met dezelfde reden als de vorige email, de bestelling zou nu woe 17-07 geleverd worden. Hierop een geïrriteerd mailtje teruggestuurd dat ik ontevreden was met een standaard reply. Hierop krijg ik dan wel een persoonlijke email terug dat Megekko door een leverancier vanuit Canada vertraging opliep met de processors, en dat iedere webwinkel op dat moment dit probleem had.
Hierop de processor besteld bij Informatique en aan Megekko doorgegeven dat men de processor uit de bestelling moest halen, en de rest aub opsturen.
De volgende dag kwam de rest van de bestelling keurig verpakt binnen en kon ik beginnen met het bouwen van de nieuwe setup..... maar helaas helaas het moederbord herkende de CPU niet..... en ik had helaas niemand in de buurt met een oudere Ryzen...
De maandag erop via email contact gehad met Megekko, een retour aangemaakt, apart 15 euro betaald voor de bios update "service" en tevens 8 euro nog iets om het moederbord weer op te sturen via PostNL (aangetekend)
Die woe 17-07 was het moederbord weer terug en kon ik dan eindelijk beginnen met de bouw. (ik kreeg wel netjes statusupdates via email)
Al met al ben ik niet echt tevreden:
Standaard replies waar ik niets aan had. email met daarin vragen die niet worden gelezen (want standaard replies die niet ingaan op de vragen) Levertijden die niet worden waargemaakt.
Kulverhaal over oorzaak niet leveren CPU (want eerste de beste andere webwinkel wel op voorraad).
Ondanks vraag over BIOS update, en een stukje service hierop , 5 dagen extra wachten, plus 15 euro en 8 euro+ kosten moet maken voor de BIOS update.
De gevraagde koelpasta is echter wel netjes toegevoegd, waarvoor dank...
De bestelde producten zijn correct verpakt. Het daadwerkelijk verzenden was veel te laat, en in eerste instantie zat ik met een niet werkend moederbord. plus gedoe met terug sturen, kosten en wachten rondom dit moederbord.
KlantenserviceEen voldoende als ik de standaard replies negeer die je het gevoeld geven dat iemand je email niet heeft zitten lezen. Ik ben wel erg tevreden over de koelpasta.
Ook het terugstorten van het bedrag van de CPU was erg vlot!