Belsimpel

In maart voor mijn dochter een zeer gunstige combiaanbieding besteld bij Belsimpel. Veel data, en een zeer goede prijs voor de Nokia 7 Plus. Helaas na een drietal weken al problemen met de laadingang, iets dat kan gebeuren. Naar de winkel in Den Haag gebracht, en na 8 dagen terug gekregen van Dynafix. Volgens hun was de laadpoort vervangen. Na drie weken weer hetzelfde euvel, n.l niet stabiel kunnen opladen. Alleen als de kabel gefixeerd was. Weer terug naar de winkel en ingeleverd aan de balie met het verzoek om een nieuw toestel. Dit kon niet na navragen. Eerst nog een keer naar Dynafix voor een reparatiepoging. Niet blij, maar geen keus. Na twee weken niks te horen navraag gedaan. Ze waren er nog mee bezig want er moest een onderdeel besteld worden. drie weken na inleveren, na zelf te bellen, bleek dat Dynafix het opgegeven had, en dat het toestel gecrediteerd zou worden bij Nokia. Jippie, toch nieuw toestel. Na wederom drie weken nog niks ontvangen. Na een aantal kritische mails aan Belsimpel over Nokia en Dynafix, ook hun zelf verteld dat ik niet blij was met hun regie in dit garantieproces. Na drie telefoontjes en vier mails werd ik na 6,5 week gebeld dat het toestel opgestuurd zou worden, en dat ik als troost 15€ aan gadgets mocht uitkiezen. Dit was op een donderdag, en de vrijdag zou het afgeleverd worden ij mijn favoriete postkantoor. Tot onze verbazing en irritatie was het toestel niet afgeleverd, maar teruggestuurd door Post.nl. Vreemde zaak, want dit kantoor annex boekhandel is zeer betrouwbaar en open tot 21u, en op zondag tot 17u. Ook op zaterdag werd de Nokia niet afgeleverd. Wederom een mail gestuurd dat ik het zat was, en dat een vergoeding wenselijk was voor alle verloren tijd en energie (12 mails, 6 telefoontjes plus 4 bezoekjes aan de Belsimpel winkel). Met een bittere nasmaak de telefoon uiteindelijk op maandag kunnen halen. En Dynafix en Nokia en Post.nl en Belsimpel als broker en coordinator van de garantie hebben ons alle vier goed in de steek gelaten. Mijn dochter heeft uiteindelijk totaal 7,5 week niet gebruik kunnen maken van haar nieuwe telefoon. Het voordeel van de prijs/kwaliteit bij Belsimpel is hierdoor doorgeschoten naar de min. Een Iphone X bij de Applestore was voordeliger geweest. Jammer, en niet professioneel.
Na gebeld te zijn door de klantenservice gisterenochtend heb ik een en ander kunnen uitpraten. Belsimpel beloofde me mijn kritiek op de ketenpartners serieus te nemen, en zeker het lange wachten op Dynafix en de mislukte oorspronkelijke zending van Post.nl direct te evalueren. Ik kreeg ook een 50 euro tegoedbon als kado voor de moeite die ik had genomen om de Nokia te verkrijgen. Sportief!

Bestelling onderweg op een vrijdag, maar zonder opgaaf van reden teruggestuurd. Geen mogelijkheid een ander afleveradres te kiezen. Belsimpel liet zijn invloed wederom niet gelden binnen deze verzendingsprocedure. Pas na vier dagen de garantie telefoon kunnen ophalen.

Klantenservice was vriendelijk, maar ook vaak oppervlakkig en wenselijk. De regie die ze moesten houden binnen dit garantieproces was traag en niet doortastend. Weinig vergoeding voor al de verloren tijd en energie mijnerzijds.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops