AlgemeenSoms is een ervaring zo goed dat je de tijd wilt nemen om dit gevoel te delen. Helaas kan een ervaring ook zo slécht zijn dat je dit wilt doen. Dat laatste is helaas nu het geval.
Mijn algemene beoordeling is dat ze bij Alternate zich echt eens achter de oren moeten krabben v.w.b. hun klachten-/probleemafhandeling. Dat proces lijkt maar één ding centraal te zetten: de klant demotiveren de koop te ontbinden. Het proces is zeer klantONvriendelijk en ook na herhaaldelijk aangeven dat je zeer ontevreden bent over de gang van zaken geven ze geen duimbreed toe.
Extreem teleurstellend. Dit was mijn eerste en laatste aankoop bij Alternate.
Op 1e Pinksterdag (zondag) TV besteld. Levering was woensdagmiddag. Verzending was in orde, via PostNL. De TV werd binnen de gestelde tijd geleverd. Het ging om de originele verpakking/doos van de TV, verder geen extra verpakking er omheen. Ok.
KlantenserviceWoensdagmiddag nadat de TV geleverd is, heb ik 'm opgehangen. Twee dagen later, op vrijdagochtend, ging de televisie niet meer aan. Alsof deze geen voeding meer kreeg. Diezelfde middag een aantal keer gebeld met Alternate.
Hun conclusie: hij moest naar de reparateur (CE Repair). Dat kon op twee manieren: opsturen naar Alternate zodat zij 'm naar de reparateur door kunnen sturen, of zelf opsturen naar de reparateur. Dat laatste zou de snelste optie zijn dus dat was het advies. Inmiddels was het vrijdagavond en omdat ik ook aan het werk was heb ik 'm die dag niet meer kunnen verzenden.
Zaterdag de TV toch nog maar even opnieuw geprobeerd en wat schetst mijn verbazing: hij ging weer aan. Ditmaal echter bleef hij in een zgn. "bootloop" hangen: de TV start zichzelf voortdurend opnieuw op, zonder dat je er iets mee kunt doen. Gezocht op internet en wat dingen geprobeerd en ik kwam er zowaar weer uit. Alles top, behalve dat zodra ik 4K video ging kijken, de TV na drie seconden opnieuw in de "bootloop" sprong. Dat ging dus ook niet. Diezelfde avond was de TV opnieuw dood, om daarna nooit meer aan te (kunnen) gaan.
Maandag dus opnieuw gebeld en aangegeven dat ik ontevreden ben over de TV, en evenmin over het advies deze ter reparatie aan te bieden. Ik heb veel geld betaald voor een werkende TV, en dat deze binnen twee dagen defect is is simpelweg onacceptabel.
Ruilen voor een werkend exemplaar was onbespreekbaar, met als motivatie "dat ze eerst zélf moeten constateren dat er een probleem is voordat er geruild kan worden". Dit vind ik erg raar en wantrouwend jegens de klant, en daarmee zeer klantonvriendelijk. De TV deed 't nog steeds niet en Alternate hield z'n klantonvriendelijke poot stijf, dus dan toch maar opsturen.
Dinsdag naar een PostNL punt om 'm op te sturen naar CE Repair, aangezien ze niet bepaald om de hoek zitten bij mij. Bleek dat ik die verzending uit eigen zak moest betalen. Hier heeft Alternate nooit iets over vermeld en ik was dan ook opnieuw zeer onaangenaam verrast.
Opnieuw gebeld met Alternate vanuit het PostNL punt. Half uur in de wacht gestaan. Na de situatie uitgelegd te hebben kon ik de verzendkosten terug ontvangen, mits ik bewijs van verzending plus bewijs van de aankomst bij CE Repair kon aanleveren.
Inmiddels weer een week verder (16 dagen na bestelling) en mijn TV staat nu bijna een week bij CE Repair. Ze zijn nog niet aan de diagnose of reparatie begonnen, dus er zit nu niks anders op dan wachten. Heb vandaag met CE Repair gebeld om te vragen of er iets gezegd kon worden over een verwachtte doorlooptijd. Hierover word ik nog teruggebeld, maar daar wacht ik inmiddels ook alweer uren op.
Ik hoef denk ik aan niemand uit te leggen hoe ontevreden ik over deze hele gang van zaken ben, zowel Alternate als CE Repair.
Goedemiddag,
Vriendelijk bedankt voor je review! Spijtig om te vernemen dat je dit gehele proces als vervelend heeft ervaren. Uiteraard is het niet onze bedoeling om dit zo op je over te laten komen.
Wanneer een product defect is, moet deze eerst daadwerkelijk defect getest worden voordat wij over kunnen gaan tot een omruiling. Dit is de procedure waar wij ons aan dienen te houden. Het kan soms voorkomen dat wij klanten adviseren om contact op te nemen met de fabrikant voor een snellere afhandeling. Dit is voor de klant vaak prettiger.
Dat het vervelend is dat je TV defect is, begrijpen wij dan ook uiteraard van alle kanten.
Graag zouden wij je willen vragen of je ons kunt voorzien van je ordernummer in een privé bericht. Wij zullen de case dan nogmaals met je doornemen en je voorzien van een reactie in een apart bericht.