Belsimpel

Op 25 mei een Nokia 7.1 64 GIG besteld. De prijs is goed, Belsimpel is de enige winkel die deze versie van de 7.1 aanbiedt.
Zondag 26 mei de telefoon al ontvangen dus "so far so good"

De levering was dus op tijd, telefoon leek netjes verpakt (mij is niets opgevallen). Na 15 min zag ik echter een beschadiging op de linker bovenhoek, gelijk de klantenservice gebeld. Stuurt het toestel maar terug, dat kan natuurlijk niet. Wanneer het toestel binnen is sturen we een ander op. Het toestel gelijk weer ingepakt zols die is binnengekoen en naar een servicepunt van Post.nl gebracht.
En toen bleef het bijna een week stil.

Vrijdag 31 mei de klantenservice maar eens gebeld hoe het met mijn retourzending ervoor staat. Ik kon aan de hand van van track & trace zien dat ze deze zending woensdag 29 mei hadden ontvangen. De zending heeft er dus wel een dag langer over gedaan om Belsimpel te bereiken.
Dit ging de aardige meneer aan de telefoon gelijk utzoeken. Wat blijkt, ze hebben nog een forse beschadiging aan de achterkant ontdekt, foto heb ik gezien echter deze beschadiging zat er niet op toen ik de telefoon terugstuurde. Ik heb nog wel een foto gestuurd met de beschadiging die ik thuis op de telefoon aantrof, maar jammer genoeg heb ik geen foto van de achterkant gemaakt.
Er is dus een probleem, hoe is de beschdiging op de achterkant nou ontstaan??
Uiteindelijk is de conclusie van Belsimpel:

De vervolgstap
Omdat het onmogelijk is dat een toestel zulke schade oploopt zonder dat de doos beschadigd, zijn wij van mening dat de schade eerder is ontstaan. Hierdoor is het niet mogelijk om het toestel om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Je hebt de volgende opties:
1. Wij sturen het toestel retour. Je ontvangt van ons dan hoogstwaarschijnlijk morgen het toestel weer in huis.
2. Wij versturen het toestel naar een erkend reparatiecentrum. Hier kan er worden vastgesteld wat de exacte schade is aan de telefoon. Er zal hoogstwaarschijnlijk een prijsopgave volgen. Je kan er dan altijd nog voor kiezen om het toestel ongerepareerd retour te willen ontvangen.

Ik ga ik dus niet mee akkoord, dit ook naar hen gemaild, maar nog geen antwoord op gekregen. In de mail heb ik nog wel benoemd:

Ik zit echter met precies hetzelfde dilemma: de telefoon komt aan in een onbeschadigde verpakking, maar heeft wel een beschadiging. Zoals ik op de foto stuurde. Deze kleine beschadiging was niet het eerste en enige dat mij opviel. Toen ik de mobiel ontving, pakte ik hem uit en zette hem aan. Toen startte de mobiel in het Nederlands op, zoals ik telefonisch al vermeld heb. Dat vond ik erg vreemd, omdat het een buitenlands toestel is! Daarna zag ik de beschadiging. Ik heb de telefoon direct weer ingepakt en jullie gebeld. Je collega heeft me gezegd dat er geen dutsje, hoe klein ook, zou moeten zijn. Dus stuur maar op en als wij het ontvangen hebben, sturen wij u een nieuwe.

Telkens wordt je vriendelijk tewoord gestaan door de klantenservice, en later de teamleider. Alle begrip, ze vinden mijn verhaal best plausibel. Toch bekruipt je wel het gevoel dat je gewoon "de sjaak bent" en dat blijkt dus ook.
Wat ik heel vervelend vind is dus dat je verhaal in twijfel wordt getrokken dat blijkt gewoon uit hun conclusie. het toch bizar dat je een telefoon krijgt met een kleine beschadiging aan de linker bovehoek, stuurt het na telefonisch contact gelijk terug (telefoon is nog geen 2 uur in mijn bezit geweest). Daar zien ze een forse beschadinging aan de achterkant, die niks te maken heeft met de beschadiging die ik heb geconstateerd. Dit moet dus allemaal gebeurt zijn in de korte tijd dat ik de telefoon in bezit heb gehad, de beschading aan de linkerbovenhoek en de forse beschading aan de achterkant.

Helaas heb ik op mijn laaste mail nog geen antwoord gehad.
Op dit moment heb ik geen enkel vertrouwen op een voor mij goede afloop voor en ga morgen maar eens informeren bij mijn rechtsbijstandverzekering.

Ik heb de score wat aangepast omdat mijn klacht toch nog op een adequate wijze is opgelost. Helaas was daar wel een brief van mijn rechtsbijstand voor nodig. Daarna is de zaak alsnog zeer snel en adequaat opgepakt door een medewerker van Belsimpel . Er is inmiddels een nieuwe telefoon naar mij opgestuurd

eind goed al goed

Scorekaart voor Belsimpel