Kamera Express

Nette fysieke winkels met een ruim assortiment en vakkundig, vriendelijk en geduldig personeel. Geven goed en eerlijk advies! Het doel is dat ze de klant het product verkopen dat het best bij die specifieke klant past. De wens van de klant staat bovenaan en niet de verkoop van het product dat het duurste is.

Als het druk is kan het zijn dat je langer moet wachten op advies omdat voor elke klant uitgebreid de tijd word genomen. Ik kom vooral in de winkel in Utrecht en Capelle aan den IJssel.

Deze keer mijn aankoop in de winkel gedaan. Andere aankopen wel via de website gedaan, verzending en levering in die gevallen keurig op tijd.

De klantenservice van de website leest in het algemeen mails met vragen niet altijd goed waardoor je niet altijd meteen een passend antwoord krijgt. Dat zou beter kunnen!

Helaas is er een foutje gemaakt bij de aanvraag van mijn CarePlan. De medewerker die mij hielp heeft een verkeerd serienummer opgegeven. Hier kwam ik zelf achter omdat ik de bon nakeek in verband met een actie waarbij de garantie gratis verlengt kan worden.
Ik heb hierover telefonisch contact gehad met de klantenservice en er werd mij verzocht een mail te sturen met alle informatie zodat de klantenservice deze fout kon herstellen.
Dus een mail gestuurd met alle benodigde informatie en vervolgens het antwoord dat zij het niet op konden lossen maar ik dit zelf met de verzekering moet regelen omdat het hier een verzekering van een externe partij betreft. Slordig want aan de telefoon is mij iets anders beloofd!
Conclusie, ze verkopen het CarePlan wel maar als zij fouten maken in de aanvraag dan moet je het daarna zelf oplossen... Niet oké!
Bovendien communiceert de klantenservice op een manier die ik niet prettig vind. Zo zeggen ze bijvoorbeeld 'onze excuses ALS onze telefonische medewerker je verkeerde informatie heeft gegeven' Hoezo ALS? Hij heeft verkeerde informatie gegeven anders had ik geen mail opgesteld en alle benodigde bijlages toegevoegd.
Dat was gelijk ook het enige verkapte excuus, geen excuus voor de foute notering van het serienummer op de bon, geen excuus dat ik dit zelf op moet lossen en het mij nu tijd en energie kost en dus ook niet echt een oprecht excuus voor het geven van verkeerde informatie per telefoon.

Ik heb een aanschaf gedaan van bijna €2000! Het was geen broodje van de JUMBO! Dan verwacht ik een bijpassende service. Jammer want ik ben anders gewend van Kamera Express.

Al deze communicatie met uitzondering van het eerste telefonische gesprek waar mij gezegd werd te mailen is gegaan via mail. Onder elke mail stond mijn naam en telefoonnummer. De klantenservicemedewerker in kwestie had mij bij eventuele onduidelijkheden of extra uitleg ook gewoon kunnen bellen.

Vind het heel zonde dat mijn ervaring bij Kamera Express nu negatief beïnvloed is door deze ervaring. Een vergissing als deze kan altijd gebeuren al is dat natuurlijk een beetje slordig. We zijn allemaal mensen! Maar los het netjes op en bied meteen excuus aan! Het vervelendst vind ik uiteindelijk hoe hier achteraf mee om is gegaan!

Scorekaart voor Kamera Express