AlgemeenGemengde gevoelens bij Megekko. Ik heb drie bestellingen bij ze gedaan: een bestelling met onderdelen voor 2 computers, een stuk thermal pad, en daarna nog een losse videokaart (RTX 2070).
Over de eerste bestelling ben ik erg te spreken, alle onderdelen werkte en de bestelling was nog mooi op tijd ook. De tweede bestelling was niet heel bijzonder, maar ook niets verkeerd mee. Al moet ik wel bij de tweede zeggen dat ik het jammer vind dat bestellingen niet op meerdere dagen geleverd kunnen worden (vandaar de tweede kleine bestelling), maar hier zal vast (hoop ik) een goede reden voor zijn.
Dan komt de derde bestelling, degene waar ik een stuk minder tevreden over ben. Het ging om een nieuwe videokaart, waar tijdelijk een gratis spel bij zat. Het begon bij het uitpakken van de videokaart, de doos was namelijk beschadigd. Hier heb ik niks mee gedaan, aangezien dit ook best iets van PostNL kan zijn. Waar ik wel weer heel teleurgesteld mee was, is dat de videokaart niet de games kon inruilen, omdat de kaart al gebruikt zou zijn. Hierop heb ik contact gehad met nvidia customer care, die er al vrij snel achter kwamen dat de kaart al gebruikt en zelfs al geregistreerd was. Ik heb dus helaas de volle prijs moeten betalen, voor een gebruikte kaart. Megekko gaf zelf aan dat ze hier niks mee doen, en dat ik hem maar terug moest sturen (op eigen kosten). (Kleine verduidelijking: dit gaat niet om een letterlijke zin die ze mij gestuurd hebben, maar om een interpretatie van hun mail. Zie de toevoeging aan het einde van mijn review).
De klant laten opdraaien voor een fout (als dit überhaupt wel een fout was) vind ik persoonlijk een slechte zaak. Daarom kies ik toch voor 2 sterren in plaats van drie, desondanks de twee eerdere bestellingen die wel goed zijn verlopen.
TL;DR: Drie bestellingen bij Megekko gedaan. Ik ben tevreden over de eerste twee, maar absoluut niet over de derde. Reden hiervoor is een gebruikte en al geregistreerde videokaart (waar wel de nieuwprijs voor is betaald) naar mij opsturen (waardoor een aantal dingen niet langer mogelijk zijn voor mij), en mij te laten betalen voor het terug sturen.
Toevoeging na email Megekko:
Megekko heeft mij naar aanleiding van mijn review een mail gestuurd, waarin ze wat dingen hebben opgehelderd. Daarin hebben ze me gewezen op een zin van mij die ze niet konden vinden in de communicatie: "Megekko gaf zelf aan dat ze hier niks mee doen, en dat ik hem maar terug moest sturen (op eigen kosten).". Ik ben in mijn review helaas niet duidelijk geweest of dit om een letterlijke zin ging, of om mijn interpretatie van het antwoord. In dit geval ging het om het laatste; de letterlijke mail begon met "Wat vervelend om te horen dat je problemen hebt met een (of meerdere) bij Megekko aangekocht producten. Helaas is het alleen mogelijk om dit probleem op te lossen door de videokaart te vervangen voor een nieuw exemplaar. Je dient hiervoor een retour aan te vragen op onze website, alles over het aanvragen van een retour vind je op: <link>", daarna was het voor de rest een standaard service-mail. Deze mail gaf dus aan dat retouren de enige oplossing is, wat impliceert dat de retourkosten voor eigen rekening zijn (wat achteraf ook het geval was).
Voor de rest geven ze aan dat ze beter hadden moeten antwoorden op mijn mail met informatie (o.a.) Nvidia, ipv snel antwoorden.
Ze komen in hun antwoord ook terug op de retourkosten, maar gaan helaas niet in op de gemaakte kosten naast de originele verzendkosten. Voor de originele verzendkosten gaven ze overigens aan dat het waarschijnlijk om een menselijke fout ging, aangezien dit geen geautomatiseerd proces is. Dit kan natuurlijk gebeuren.
Hoewel Megekko in hun mail het niet heeft gehad over de extra kosten, ben ik wel blij dat ze de moeite hebben genomen om mij een mail te sturen met hun kant van het hele verhaal. Dit kan ik enorm waarderen, en daarom zal ik ook mijn review aanpassen van 'Slecht' naar 'Voldoende' voor de algemene beoordeling.
Voor beide bestellingen heb ik niet veel aan te merken wat verzending betreft. De grote bestelling kwam in twee grote dozen, waarvan één perfect was gevuld en de ander minimaal (al was dit bij de tweede doos ook nog voldoende).
De tweede bestelling kwam in één kleinere doos (was ook niet veel), en was niet opgevuld, maar dit was ook niet nodig voor deze bestelling (thermal pads). De derde bestelling was vrijwel hetzelfde, qua verzending.
Alhoewel ze me wel doodleuk vertelde dat ik op eigen kosten een gebruikte videokaart (die als nieuw verkocht was) moet terug sturen, hebben ze het geld voor de videokaart zelf wel snel overgemaakt. Ze waren hierbij wel de verzendkosten (heenweg, niet terug) vergeten, maar na een mailtje was dit geld een paar dagen later ook terug.