Megekko

Megekko hanteert nette prijzen en levert snel. Website is niet de beste qua gebruiksvriendelijkheid en voelt hier en daar wat oud aan. Je wordt niet altijd geholpen met je aankoop zoals bijvoorbeeld bij een bol.com. Maar dan is de prijs natuurlijk wel weer lager.

Vaak besteld bij Megekko, altijd snelle levering. Zelfs eens op maandag bezorgd nadat ik op zondag besteld had. Prima dus wat snelheid betreft. Meestal hebben ze gewoon alles op voorraad.

Update: Megekko heeft contact met mij opgenomen en aangegeven dat e.e.a. op dit moment inderdaad niet optimaal verloopt. Er is heel schappelijk en netjes gereageerd en mede dankzij de laatste mail heb ik weer wat meer vertrouwen in Megekko.

Nu laatst een aantal fans besteld. Ik had me ingelezen, maar een detail over het hoofd gezien. De hele levering kon terug. 3 producten op 1 factuur. Zoeken hoe dat moet; per product een aanvraag indienen voor creditering. De details van de productcodes tot aantallen handmatig invoeren (het is 2019). Prima. Dan per product een barcode uitprinten, ipv gewoon 1 blad met 3 barcodes (efficiëntie). Opsturen, en wachten. Krijg je een mail: "Product gecrediteerd". Mooi, dan zijn we klaar. Toch? Neen! Nadat er na een week nog geen geld op de rekening was verschenen keek ik de mail nog eens na, Megekko verwacht dat je actief reageert op de eerder gezonden bevestiging om nog even je IBAN op te geven. Dit hele proces is niet efficiënt, laat veel ruimte voor fouten en is er bijna op gericht op retouren te minimaliseren. Het is belachelijk dat men verwacht van de consument om het IBAN nummer op te geven ipv het terug te storten naar de rekening waarmee betaald is. Weer een kans op fouten, en als je je dan zou vertypen? Foutgevoelig. Gelukkig niet gebeurt. Nee Megekko, neem wat retouren betreft beter een voorbeeld aan anderen, zoals bijvoorbeeld bol.com. ik betaal graag extra voor die extra kwaliteit in klantvriendelijk en voor minder hoofdzorgen.

Scorekaart voor Megekko