Coolblue.nl

De bestelling ging in eerste instantie goed. De verzekering was ook makkelijk toe te voegen aan mijn bestelling.

Om te zorgen dat alles goed zou verlopen als er iets met mijn toestel zou gebeuren heb ik bij aanschaf van mijn toestel een telefoonverzekering bij Coolblue aangeschaft. Dit was een grote fout.

Mijn telefoon heeft val- en waterschade opgelopen dus heb ik hem ingeleverd bij de Coolbluewinkel. Hiervoor moest ik een aantal keer terugkomen. De derde keer was het na een half uur wachten eindelijk geregeld, mijn telefoon was ingenomen. Blijkbaar was er een probleem bij het invoeren van het IMEI nummer. Er werd mij verteld dat ik de telefoon binnen drie weken gerepareerd retour zou ontvangen.

Toen de drie weken begonnen te naderen heb ik maar contact opgenomen met Coolblue. Zij konden mij alleen vertellen dat ze nog aan het wachten waren op goedkeuring door de verzekeraar.

Nadat de drie weken waren verstreken heb ik weer contact opgenomen. Ik kreeg dezelfde boodschap. Op eigen initiatief heb ik toen de verzekeraar benaderd. Die gaf aan dat het IMEI nummer dat Coolblue had opgegeven bij het afsluiten van de verzekering en het IMEI nummer dat ze door hebben gegeven voor de reparatie niet overeen kwamen. Omdat mijn telefoon een dualsim toestel is zijn beide IMEI nummers bijbehorend. Ik heb een foto van mijn telefoondoosje opgestuurd naar de verzekeraar opgestuurd om het op te lossen. Ik vertrouwde erop dat het hiermee geregeld zou zijn.

Een paar dagen later had ik nog niets gehoord. Ik nam weer contact op met Coolblue. De medewerker van de klantenservice gaf aan dat er maar één IMEI nummer bij een toestel kan horen. Na hem uitgelegd te hebben (!) dat dit niet zo is bij een dualsim toestel, vertelde hij dat ze voor me aan de slag zouden gaan.

Nogmaals er achteraan gebeld. Na doorvragen kreeg ik de bevestiging dat de reparatie alleen nog afhankelijk was van interne processen bij Coolblue. Ondertussen heb ik weer dagen niets gehoord. Het lukt Coolblue blijkbaar niet om hun interne processen binnen redelijke tijd uit te voeren, ook niet als de beloofde termijn ondertussen is verstreken.

Ronduit belachelijk. Koop nooit een telefoonverzekering bij Coolblue! Kijk ook uit wanneer je een reparatie door ze wil laten uitvoeren.

Scorekaart voor Coolblue.nl