ALTERNATE.nl

Qua bestellen en leveren gaat het over het algemeen volgens de levertijd doe op de website staat. Website heeft een pc building, niet uniek of de beste maar wel leuk. Zo lang het goed gaat met je bestelling is het een prima winkel, echter ga je retourneren dan ben je sterk afhankelijk van wie er achter de balie staat hoe tevreden je de winkel uit loopt.

Bestellingen worden netjes verpakt en beschermd geleverd, weinig op aan te merken.

Trigger om voor mij te reviewen was een aanschaf van een voeding (hx850i van corsair). Deze online besteld en hier bleek helaas coil whine in te zitten dus retour proces gestart (wat op zich goed geregeld is), zelf in de winkel geretourneerd en daar werd gecontroleerd of het product volledig was en vervolgens zonder geruild.

Het vervangende product werkte prima en geen coil whine. Later toch mij bedacht op deze aankoop en besloten dat ik een upgrade wil doen naar de hx1200i. Hierbij ook retour proces gestart. Bij deze retournering werd echter de voeding volledig de diepte in geïnspecteerd en zat er volgens de verkoper een krasje achter op waardoor de waarde minder werd en het niet meer als nieuw verkocht kon worden, dus ik zou niet de volledige waarde terug krijgen maar een deel.

Dit roept uiteraard allemaal vragen op, want deze kras was dermate klein dat ik me afvroeg of hij er al niet zat. Volgens de chef van de verkoper had ik hier een foto van moeten maken van het product nadat ik het had uitgepakt. Daarnaast uiteraard de vraag als hij het als nieuw door wilt verkopen, heb ik dan niet te maken met schade van een vorige eigenaar. Uiteindelijk merkte de chef ook dat ik niet gecharmeerd was van deze aanpak en is het op coulance gegooid omdat het toch wel een heel klein krasje was.

Echter bovenstaande ervaring heeft mij wel genezen om verder te kopen bij alternate. Het is een prima winkel voor apparaten waarvan je niet snel verwacht dat er problemen mee zijn. Maar voor apparaten die gevoelig zijn voor defecten, zoals coil whine bij voedingen of dead pixels bij monitors zou ik voor een andere winkel adviseren. Ik weet in ieder geval dat ik mijn volgende grote aankoop van een monitor (Gigabyte Aorus AD27QD) door deze ervaring niet hier zal doen.

Hi Flippertj,

Wat vervelend om te vernemen dat deze ervaring je weerhoudt van toekomstige aankopen. Dit is absoluut niet onze bedoeling!

Producten welke eerder verkocht zijn geweest, komen bij ons in de outlet terecht. Wanneer het product of de verpakking beschadigd of incompleet is, bieden wij deze hier met korting aan. Om dit prijsverschil toch te kunnen dekken dient de klant, welke het product in verslechterde staat retourneert, een waardevermindering te compenseren.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl