AlgemeenAankoop gedaan tijdens de 20% kortingsactie. De prijs was daardoor goed, levering ging prima, daarover onder verzending meer. In de winkel was het artikel vrijwel nergens op voorraad, en ook online was de voorraad beperkt. Desalniettemin een 'oud' product gekregen (Nest Protect met levensduur van 10 jaar vanaf productiedatum, was reeds bijna anderhalf jaar oud).
VerzendingProduct was prima verpakt, en werd vlot verzonden. Werd twee dagen na bestellen geleverd. Gezien het een actieweek betrof was dat een prima en acceptabele leveringsduur.
KlantenserviceProduct was dus reeds (bijna) anderhalf jaar oud op het moment dat het werd geleverd, en heeft een levensduur van 10 jaar vanaf productiedatum. Hierdoor mis ik dus bijna 15% van de levensduur van het apparaat, wat voor de prijs wat het heeft gekost erg jammer is. Hierover contact gehad met de klantenservice van Media Markt. Dit duurde wel een tijdje alvorens ik reactie kreeg.
Ik werd vervolgens doorverwezen naar de klantenservice van Nest, omdat zij aangeven dat het product vanaf productie 10 jaar meegaat. Blijkbaar heeft Nest invloed op wat er in het magazijn van Media Markt ligt.
Bon, dan maar contact opgenomen met Nest. Zij konden helaas niks voor me betekenen, derhalve wederom contact opgenomen met Media Markt klachtenservice. Hierop kreeg ik als antwoord het volgende, waar ik het niet mee eens ben, derhalve deze negatieve review van Media Markt:
"Ik heb het artikel even doorgekeken en zie dat er inderdaad aangegeven staat dat de rookmelders na uiterlijk 10 jaar vervangen dienen te worden.
Echter is de gemiddelde levensduur van de rookmelders 5 tot 7 jaar en dit wordt normaal gerekend vanaf het moment van ingebruikname wat wij rekenen vanaf het moment van aankoop of levering.
Hierom zullen wij dan ook je aanvraag afwijzen."