AlgemeenMax ICT is een malafide praktijk. Ik zou iedereen aanraden hier minstens een kilometer of tien afstand van te houden.
VerzendingEr was geen sprake van verpakking geschikt voor transport. Het werd geleverd in de originele verpakking van het product maar deze alleen blijkt niet geschikt voor vervoer. Het apparaat kwam in een zwaar beschadigde verpakking aan. De tape die de opening moet sluiten was ook losgescheurd en er zaten gaten en scheuren in de verpakking.
KlantenserviceVan service is geen sprake. Je moet maar hopen dat er niets mis is, want ze helpen je nergens mee. GLS heeft het product zonder handtekening (die hebben ze zelf gezet) in een washok buiten neergezet. Zodra ik de verpakking zag heb ik een melding met foto's van gemaakt over de staat ervan. Ook het scherm zelf is beschadigd: daar waar het scherm rust op het piepschuim zijn beschadigingen te zien op het scherm tijdens gebruik. Of het door vervoer kwam of een productiefout betreft is niet duidelijk.
Er kwam geen antwoord vanuit MAX ICT, dus ben ik gaan bellen. Na een half uur in de wacht zegt een medewerker mij: "Je moet wachten op een e-mail respons, ik mag u niet helpen." Waarom vermeld je dan een nummer op de site?
Na een week wachten krijg ik te horen dat ik zelf de fabrikant maar moet bellen, en dat ze me niet verder willen helpen. Na blijven door te bellen bieden ze aan zelf het scherm bij de fabrikant te willen leveren. Het vertrouwen is echter verdwenen en ik wil van mijn overeenkomst af, het scherm retourneren en het geld terug ontvangen.
Er word een beroep gedaan op een zakelijke overeenkomst (geen consumenten bescherming) en na enkele telefoontjes heb ik gesteld dat ik de overeenkomst zou willen beëindigen gezien de partij zich niet aan de afspraak heeft gehouden: MAX ICT zou een nieuw en werkend product leveren tegen de overeengekomen prijs, die prijs is betaald en het product is niet nieuwe staat (beschadigde doos en beschadigd scherm).
Het beëindigen van de zakelijke overeenkomst is volgens MAX ICT niet mogelijk.
In de voorwaarden voor zakelijke klanten staat:
1. Koper heeft na de totstandkoming van de overeenkomst 14 dagen het recht de bestelling te annuleren, zij het dat Max ICT BV te allen tijde aan die annulering naar eigen inzicht voorwaarden kan verbinden.
Toch geeft MAX ICT aan dat het niet mogelijk is voor een zakelijke partner om een zakelijke overeenkomst te annuleren ondanks dat in artikel 265 van boek 6 van het burgerlijk wetboek staat:
Iedere tekortkoming van een partij in de nakoming van een van haar verbintenissen geeft aan de wederpartij de bevoegdheid om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, tenzij de tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze ontbinding met haar gevolgen niet rechtvaardigt.
Voor zover nakoming niet blijvend of tijdelijk onmogelijk is, ontstaat de bevoegdheid tot ontbinding pas, wanneer de schuldenaar in verzuim is.
Van 2. is geen sprake en ondanks dat dit ruim binnen de 14 dagen valt en MAX ICT BV stelt "te allen tijde aan die annulering naar eigen inzicht voorwaarden kan verbinden" zullen ze rekening moeten houden dat die in lijn met de Nederlandse wet staan.
Duidelijk dat hier een spelletje word gespeeld waar desnoods een advocaat aan te pas moet komen.
Bespaar je het geld, ga lekker naar Mediamarkt.
Beste Delau,
Bedankt voor je review. Wij vinden het erg vervelend om te horen dat je een onprettige shopervaring bij ons hebt gehad.
Zojuist heb ik van mijn collega vernomen dat er contact met je is opgenomen om samen naar een gepaste oplossing te zoeken.
Wij hopen dat we je alsnog naar tevredenheid kunnen helpen.
Lisanne - Max ICT Webcare