Azerty

Jammer dat ik voor een kleine bestelling relatief veel verzendkosten moet betalen. Zeker gezien zo'n groot bedrijf met veel pakketten per dag zou daar betere afspraken over moeten kunnen maken zou je denken.

Verzending is relatief duur maar netjes verpakt.

Ik was geinteresseerd in een nieuwe Lightning-to-USB kabel. Ik heb de sterke voorkeur voor originele kabels. Bij dure hardware ga je geen goedkope kabels gebruiken immers en ik heb slechte ervaringen met imitatie.

In de pricewatch staat deze kabel mooi geprijsd. omdat ik het prijsverschil erg groot vond met de prijs die Apple zelf vraagt heb ik Azerty per mail gevraagd of dit een originele kabel in retail-verpakking betrof. Hier is bevestigend op geantwoord en op basis daarvan heb ik het product besteld.

De site van azerty toonde zowel een Apple-logo als de Apple SKU. Zou goed zijn zou je denken.

Groot was mijn verbazing nadat ik de bestelling ontving. Een klein plastic omhulsel om de kabel met een Foxconn logo. Niet bepaald de retail-verpakking en of het een originele kabel is, is te betwijfelen.

Azerty vraagt 13,95 voor deze kabel ex verzendkosten van 3,95 en deze exacte kabel is voor 16 euro ook te bestellen op Aliexpress. Alleen krijg je er dan tien stuks.

Uiteraard heb ik de klantenservice gevraagd waarom ze niet geleverd hebben waar ik om gevraagd heb. De communicatie verloopt vrij moeizaam en ik krijg geen echt antwoord op mijn vraag. Inmiddels lijkt de klantenservice niet meer te reageren.

Enige wat ze aanbieden is een retour maar dat is eigenlijk niet iets wat ik wil, zeker niet omdat ik geen moeite wil steken in iets wat voorkomen had kunnen worden. Ik heb immers nog specifiek navraag gedaan of het product origineel was etc.. Ik wil geen kosten maken om hun expliciete fout op te lossen.

De productpagina is inmiddels wel aangepast, dat dan weer wel.

Goedemorgen,

Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

Scorekaart voor Azerty