AlgemeenHofma Electronics is veruit de slechtste webwinkel waar ik ooit een aankoop heb gedaan. Twee maanden geleden heb ik hier een draagbare luidspreker besteld. Één week voordat ik op reis ging met de bedoeling deze mee te nemen op reis. Factuuradres en afleveradres ingevuld. Hofma heeft het factuuradres als afleveradres gebruikt. Foutje, kan gebeuren.
PostNL heeft de doos uiteindelijk (naar het nu lijkt) voor de deur neergezet tijdens mijn reis waardoor het pakket verdwenen was na terugkomst. Hier begint de ellende. Op vragen per e-mail wordt door Hofma nauwelijks en vele dagen later gereageerd. Telefonisch is Hofma heel slecht bereikbaar: bezet, geen gehoor of niet de juiste collega aanwezig is vaak het verhaal.
PostNL heeft Hofma uiteindelijk aangeboden de zending te vergoeden. Hofma heeft mij beloofd dezelfde luidspreker toe te sturen. Ruim een week na die belofte contact gezocht (proactief contact zoeken lijkt Hofma vreemd). De luidspreker blijkt geleverd aan Hofma in de verkeerde variant. Mijn geduld was ondertussen op. Hofma vriendelijk doch dringend verzocht tot restitutie van de aankoopsom over te gaan. Blijkt geen probleem. Zou de volgende dag in orde worden gemaakt.
De restitutie blijkt drie dagen later nog niet ontvangen. Opnieuw telefonisch contact. “Betaling staat klaar op een tussenrekening, we hebben geen controle over het moment waarop de betaling wordt uitgevoerd.” Ruim een week later opnieuw contact gezocht. Zowel per telefoon als per e-mail onbereikbaar. Twee maanden later wacht ik nog altijd op restitutie van de aankoopsom.
Een document wat mij gevraagd is te ondertekenen ter bevestiging van het niet ontvangen van het pakket bewaar ik als ‘stok achter de deur’ nog maar even in mijn inbox.
Zending is door PostNL nooit afgeleverd en zoek geraakt. PostNL lijkt de zending voor mijn deur te hebben neergezet.
KlantenserviceDat er fouten gemaakt kunnen worden en dat bezorging mensenwerk blijft, begrijp ik heel goed. Niemand is perfect. De wijze waarop Hofma Electronics communiceert (of beter gezegd: niet communiceert) is echter mijn grootste ergernis en voor mij reden om hier nooit meer te bestellen.