AlgemeenGratis product promoties worden niet waargemaakt. En zelfs na het emailen van het probleem de promotie pas verwijderen als ik ze erop aanspreek. Hun retour of RMA procedures is gebonbden aan super strenge regels en stappen dat iedere medewerker moet volgen.
VerzendingSoms word er niet gecommuniceert als het wat langer duurt je moet er zelf achteraan. Maar over het algemeen is het goed en komen ze de levertijden na. Producten worden soms niet goed verpakt verzonden (2x een defect gehad door verzending). Verzondkosten en retour verzendkosten als een product defect is ook al bestel je 2000 euro aan producten je moet betalen voor de verzending en retour als het defect is.
KlantenserviceNa 8 jaar klant te zijn geweest toch besloten om nooit meer wat van Alternate te bestellen. Alles gaat goed totdat je een defect hebt. Mijn eerste PC had ik door hun laten bouwen en ook hier waren ze de cooler dat ik besteld had vergeten erop te plaatsen. Hiervoor had ik ook voor betaald (betalen en niet assembleren en of leveren). Enkel na het openen van de kast kwam ik erzelf pas achter en hun erop aangesproken te hebben willen ze alles eraan doen om uit te zoeken of het probleem niet bij mij lag (klant liegt). Dit duurde 4 a 5 weken! Voor een oplossing en als ik de kast zelf nooit heb opengedaan dan hadden ze mijn geld zonder een product te leveren.
Dit kan gebeuren ondanks dit toch blijven bestellen bij hun en dan had ik een probleem met mijn muis het retour process is schandalig dus ik maar hopen dat het beter gaat als ik zelf langskom. Ieder detail word opgeschreven wat het probleem is zelfs als er vingerafdrukken zijn op de muis word gedocumenteerd. En dan nog hardop doorgeven ik zie lichte vingerafdrukken en dus lichte gebruikersporen. Oke leuk en fijn dat ze alles goed documenteren maar moet dat nou zo extreem? Ze moesten de muis testen door de medewerkers achterin dat de test doen dit duurde super lang omdat iedereen bezig was achter. Mijn muis moest je enkel in de usb poort te steken je kan het probleem al horen (coil whine in een muis wat bekend is bij de fabrikant Zowie).
Uiteindelijk een nieuwe muis ontvangen dat super lang duurde aangezien het uit hun magazijn moest komen. Direct de muis getest in het filiaal zelf en exact hetzelfde probleem. Naar dezelfde medewerker gegaan en exact hetzelfde procedure waaronder lichte vingerafdrukken.....Dus blijkbaar was hij vergeten dat ik 40 min geleden bij hem was (zo lang duurde het voordat ik mijn nieuwe muis kreeg).
En nu komen ze hun gratis product promotie niet na voor een bestelling dat totaal 2080 euro kost. Gratis product met een waarde van 100 euro, 60 euro als de product promotie codes op zijn voor het eerste product. Oplossing 20 dollar steam code....ja dollar inderdaad je leest het goed. (ongeveer 17 euro en dan nog de eigen steam wisselkoers niet bijgerekend). Uiteindelijk 2 x 20 dollar steam code kunnen krijgen maar als je daarvoor al enkel 20 dollar aanbied? Ter compensatie voor een prduct dat 100 euro is? Aan een klant dat al 8 jaar bij jullie bestel. Dus bij deze zijn ze een klant kwijt en betaal ik liever 10 a 20 euro meer bij een ander dan bij Alternate. (moet de steam codes nog krijgen mochten ze besluiten om ervoor te zorgen dat ik dit review verwijder en dan de codes krijg dan mogen ze de codes houden). Edit: Zojuist de steam codes ontvangen ben eindelijk helemaal klaar met Alternate!
De retour/RMA procedure zijn super streng en iedere medewerker moet werken volgens de stappen en procedures werken. Alsof ik mijn retour of RMA met een robot doe....Elke keer hetzelfde procedure en antwoord aan de hand van hun controles. En dan nog het retour zenden dat je zelf moet betalen. Dit is al bij velen webshops veranderd dat ze zelfs het retour zending voor je dekken.
Geld terug storten op je rekening? 6 tot 8 weken.... want ze moeten volgens een procedure werken. Ik heb vaker geld terug mogen ontvangen van andere webshops zoals V-nix dat duurde 2 werkdagen, CoolBlue 3 werkdagen, Bol.com 4 werkdagen als het hun ook lukt om het zo snel terug te storten waarom niet bij alternate? (strenge procedures dat alle medewerker verplicht om zich eraan te houden).